Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΚΠΑ για τη διεθνή διάδοση της Ιπποκρατικής σκέψης Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΚΠΑ για τη διεθνή διάδοση της Ιπποκρατικής σκέψης
Η αναζήτηση τρόπων για την καλύτερη διάδοση της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, πρόεδρού του ΙΣΑ και... Συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και ΕΚΠΑ για τη διεθνή διάδοση της Ιπποκρατικής σκέψης

Η αναζήτηση τρόπων για την καλύτερη διάδοση της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, πρόεδρού του ΙΣΑ και πρόεδρου του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλη με τον πρύτανη Αθ. Δημόπουλο, τον κοσμήτορα Επιστημών Υγείας Α. Πικουλή και τον δήμαρχο Κω Θ. Νικηταρά.

φωτό από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατά τη συζήτηση όπου συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής και υπηρεσιακά στελέχη τέθησαν οι βάσεις Συμφώνου Συνεργασίας με στόχο τη διεθνή ανάδειξη της Ιπποκρατικής σκέψης, με πιθανή συμμετοχή στη συνεργασία και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο κ.Πατούλης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι παραμένει κυρίαρχο όραμά του, η γνώση για τις αρχαίες ρίζες της Ιατρικής και του ισχυρού brand name του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, να διαδοθεί στους σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας.

φωτό από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από το παρελθόν μέχρι τώρα, τόσο από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, όσο και ως πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και της ΕΛΙΤΟΥΡ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διεθνείς επαφές που έχει πραγματοποιήσει σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα, καθώς και στις ενέργειες και τις δράσεις για να γίνει παγκόσμιο γεγονός η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου στο Αρχαίο Ασκληπιείο της Κω.

φωτό από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Επιστημονική Κοινότητα και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στη διεθνή ανάδειξη του ισχυρού brand name Ιπποκράτης. Αποτελεί ιστορική ευθύνη μας να εργαστούμε προς αυτή τη κατεύθυνση και να αναλάβουμε τη δρομολόγηση  σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που υπηρετούν το ιδεώδες της αναβίωσης και διάδοσης της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής του, ανά τον κόσμο. Με συστηματική δουλειά και συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τη χώρα μας και το νησί της Κω ως ένα παγκόσμιο πόλο έλξης. Η διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και η τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους αριστούχους των Ιατρικών Σχολών στην Κω αποτελούν εκδηλώσεις που προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας. Το νέο πλαίσιο συνεργασίας που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει και θα ισχυροποιήσει τις προσπάθειες που ήδη έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!