ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 37η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 37η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, απονεμήθηκαν τα Χρυσά Μετάλλια Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας, για 37η φορά, συλλέγοντας στο νησί της Σαλαμίνας προσωπικότητες από την Ελλάδα... ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ 37η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, απονεμήθηκαν τα Χρυσά Μετάλλια Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βεργίνας, για 37η φορά, συλλέγοντας στο νησί της Σαλαμίνας προσωπικότητες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που διακρίνονται στους τομείς του Πολιτισμού και των Επιστημών, αλλά και για την κοινωνική προσφορά τους.

Ό θεσμός αυτός, ο οποίος καθιερώθηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών», στην Σαλαμίνα, διατελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και την στήριξη του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας.

Στην μεστή από κόσμο αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας και παρά τον περιορισμό που επιβάλλουν τα μέτρα κατά της πανδημίας, όπου παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου–Μπόγρη, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παντελής Διολέτης, ο δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σκιαθίτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάνος Δερτούζος ο πρόεδρος της ΔΕ Σαλαμίνας κ. Νίκος Αρσένης η πρόεδρος της ΔΕ Αμπελακίων κυρία Σταυρούλα Μαγιάτη, καθώς πρέσβεις ξένων χωρών και διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι, διεξήχθη η τελετή, η οποία στο πρώτο μέρος της περιελάμβανε ένα μουσικό πρόγραμμα προς τιμήν των βραβευομένων και στο δεύτερο τις απονομές των Βραβείων.

Το όλο πρόγραμμα παρουσίασαν οι ηθοποιοί Γωγώ Φάκου, Χρήστος Μαραθιάς, Μίτση Χριστοδούλου και ο Παντελής Γαρείος. Τραγούδησαν με την σειρά που εμφανίστηκαν οι τραγουδιστές Γιώργος Βάσσος, Μαρία Μπεγνή και Teuta Pango και τους οποίους συνόδευσαν ο διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Σαλαμίνας Ματθαίος Θεοδόσης, ο μαέστρος Αναστάσιος Αναστασόπουλος και ο μουσικοσυνθέτης Renato Ibrahim. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεισε με ελληνικούς χορούς και τραγούδια από το χορευτικό συγκρότημα του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελευσίνας με χοροδιδάσκαλο την κυρία Ελένη Γκόγκου.

Το Χρυσό Μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απενεμήθη, αυτή τη χρονιά στους (χωρίς σειρά αξιολόγησης εδώ), Γεώργιο Πατούλη, Βασίλη Ταουξή, Σοφία Καρνέση-Λαλλούση, Θοδωρή Παναγόπουλο, Όμιλο Πνευματικής Ανανέωσης Κύπρου, Χλόη Αμαράντου, Γιώργο Ρούσση, Αντώνη Παπαλεξάνδρου, και από τις προσωπικότητες του εξωτερικού στους Victor Kozhevnicov, Kyvete Shatri, Ion Deaconescu, Lulzim Tafa και Gent Demi. Την απονομή έκαναν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και άλλοι επίσημοι, οι οποίοι, όπως και οι βραβευθέντες, τόνισαν την προσφορά του Διεθνούς Οργανισμού «Το Καφενείο των Ιδεών» στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα τόσο της Σαλαμίνας όσο και γενικότερα στο εξωτερικό. Στους βραβευθέντες επίσης δόθηκαν τιμητικοί έπαινοι από τον Σύλλογο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

error: Content is protected !!