ΓΕΜΙΣΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, το πρωΐ, η αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας, γέμισε από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι ασχολούνται... ΓΕΜΙΣΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, το πρωΐ, η αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημαρχείου Σαλαμίνας, γέμισε από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι ασχολούνται με το Θέατρο και δημιουργούν μέσα από αυτό.

Επρόκειτο για την απονομή σε αυτούς Βραβείων ερμηνείας, σκηνοθεσίας, μουσικής, σκηνογραφίας και άλλων συναφών, λήξαντος του Διεθνούς Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο «Το Θέατρο της Κούλουρης», με έδρα του την Σαλαμίνα, υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και την αμέριστη στήριξη του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνας. Την εισήγηση της τελετής έκανε η ηθοποιός Μίτση Χριστοδούλου και μίλησαν απονέμοντες και τα Βραβεία οι κύριοι Ντίνος Κουμπάτης και Νίκος Γιαννόπουλος. Προηγήθηκε μουσικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Βάσσο συνοδευόμενο στην κιθάρα από τον Διευθυντή του Εθνικού Ωδείου Σαλαμίνας Ματθαίο Θεοδόση.

Διάχυτη ήταν η συγκίνηση των βραβευομένων, οι οποίοι και ευχαρίστησαν την Επιτροπή Κρίσης και όλοι μαζί κατέληξαν σε ένα χαρούμενο μεσημβρινό γεύμα στο Αιάντειο.

Να αναφέρουμε ότι στον τελευταίο Διαγωνισμό του Φεστιβάλ, έλαβα μέρος είκοσι ένας θίασοι από την Ελλάδα και έντεκα από το εξωτερικό, και απονεμήθηκαν τριάντα δύο Βραβεία σε διάφορες ειδικότητες. Εκτός συναγωνισμού τιμήθηκε με Βραβείο Καριέρας η πρωταγωνίστρια του ελληνικού Θεάτρου Καίτη Ιμπροχώρη και το Βραβείο «Μαριάννα Τιόλη»» δόθηκε στην μουσικό Νίκη Γκουντούμη. Το «Βραβείο Ήθους Γιώργου Βασιλείου» δεν απενεμήθη ένεκα του ότι εφέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον θάνατό του και σύντομα θα κυκλοφορήσει μία βιογραφία του, οπότε θα γίνει ειδική τελετή. Σημειώνουμε πως ο Γιώργος Βασιλείου υπήρξε στενός συνεργάτης του Θεάτρου της Κούλουρης και στην προχθεσινή εκδήλωσε παραβρέθηκε και η σύζυγός του Λία.

error: Content is protected !!