Ποινικός Κώδικας: Κακούργημα η κατοχή μολότοφ – Μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση Ποινικός Κώδικας: Κακούργημα η κατοχή μολότοφ – Μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση
Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την κατοχή και χρήση μολότοφ ειδικά σε πορείες προχωρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μέσω των νέων ποινικών κωδίκων που συζητούνται σήμερα... Ποινικός Κώδικας: Κακούργημα η κατοχή μολότοφ – Μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση

Στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την κατοχή και χρήση μολότοφ ειδικά σε πορείες προχωρά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μέσω των νέων ποινικών κωδίκων που συζητούνται σήμερα και ψηφίζονται αύριο από την ολομέλεια της Βουλής.

Ποινικός Κώδικας: Κακούργημα η κατοχή μολότοφ

Ειδικότερα σε τροπολογία που εισήχθη στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η κατοχή μολότοφ θα είναι πλέον κακούργημα ενώ μέχρι πρότινος ήτανε πλημμέλημα.

Το άρθρο 272 του ποινικού κώδικα πλέον αναμορφώνεται και έχει ως εξής:

Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

  • Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.
  • Η πράξη της προηγούμενης παραγράψου τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην Κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρω υλικών ή αντικειμένων.
  • Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών.

ethnos.gr

error: Content is protected !!