Μήνυση Ερντογάν σε ελληνική εφημερίδα Μήνυση Ερντογάν σε ελληνική εφημερίδα
Άλλη μια πρώτη στην προκλητικότητα, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο τούρκος Πρόεδρος, προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης εναντίον της... Μήνυση Ερντογάν σε ελληνική εφημερίδα

Άλλη μια πρώτη στην προκλητικότητα, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο τούρκος Πρόεδρος, προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης εναντίον της ελληνικής εφημερίδας,  “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, ζητώντας τη δίωξή της και την καταδίκη τεσσάρων Ελλήνων δημοσιογράφων, σε φυλάκιση έως πέντε χρόνια.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Άγκυρας, βάση του άρθρου 299, του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας. Κατηγορούμενοι εκτός από την ίδια την εφημερίδα, είναι ο Διευθυντής της, Δημήτρης Ριζούλης, ο αρθρογράφος της εφημερίδας, του οποίου το άρθρο προκάλεσε τη μήνυση Ερντογάν, Μανώλης Κοττάκης, και των δυο Διευθυντών Σύνταξης της εφημερίδας, Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργου Πατρουδάκη.

Ο Εισαγγελέας της Άγκυρας, Ερντίντς Χακαν Οζνταμπάκογλου, μετά τη μήνυση, διεξήγαγε έρευνα κατά των τεσσάρων δημοσιογράφων, για το πρωτοσέλιδο της 18ης Σεπτεμβρίου, 2020, “I siktir git Mr Erdogan”, που εγκαλούσε τον τούρκο Πρόεδρο για μια σειρά υβριστικών αναφορών, τόσο από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και από συμβούλους του.

ertnews.gr

error: Content is protected !!