«Puzzleware», ένα DIY kit για να ράβουν τα μικρά τα ρουχαλάκια τους «Puzzleware», ένα DIY kit για να ράβουν τα μικρά τα ρουχαλάκια τους
Ένα DIY kit που περιέχει, ως παζλ, κομμάτια υφάσματος για να προσκαλεί τα παιδιά να ράψουν τα δικά τους ρούχα παρουσίασε το στούντιο ντιζάιν... «Puzzleware», ένα DIY kit για να ράβουν τα μικρά τα ρουχαλάκια τους

Ένα DIY kit που περιέχει, ως παζλ, κομμάτια υφάσματος για να προσκαλεί τα παιδιά να ράψουν τα δικά τους ρούχα παρουσίασε το στούντιο ντιζάιν Almaborealis.

Με προϋπηρεσία σε παιδικό θέατρο ως σχεδιάστρια κοστουμιών, η ιδρύτρια του Almaborealis, η Maija Nygren ενδιαφερόταν να δημιουργήσει φωτεινά και ζωηρόχρωμα ενδύματα που θα τραβούσαν το μάτι των παιδιών αλλά και θα κινούσαν το ενδιαφέρον τους να μάθουν μια νέα δεξιότητα.

Τα kits Puzzleware, για παιδιά τεσσάρων έως 12 χρόνων, περιλαμβάνουν κομμάτια από σκωτσέζικο lambswool – 100% βιοδιασπώμενα, σύμφωνα με τη Nygren –, σχεδιασμένα με τρύπες από όπου θα περνά η κλωστή ώστε τα παιδιά να μπορούν να τα συρράψουν για να φτιάξουν ρουχαλάκι για τον εαυτό τους ( https://www.instagram.com/p/CVQUkimKNGg/ ). Περιλαμβάνεται επίσης μία όχι μυτερή βελόνα πλεξίματος και μια κάρτα με οδηγίες «Μαθαίνω να Ράβω», τυπωμένη σε ανακυκλωμένο χαρτί. Η συσκευασία του kit είναι επίσης από βιοδιασπώμενο υλικό.

«Συνειδητοποίησα ότι η οκτάχρονη, σήμερα, κόρη μου δεν είχε βάλει ούτε μία βελονιά όλα τα χρόνια στο σχολείο και άρχισα να ερευνώ τη βιώσιμη πλευρά (ή, μάλλον την απουσία της) της διαδικασίας κατασκευής των ενδυμάτων στη fast fashion» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Dezeen, η Maija Nygren. «Αυτή η τεράστια βιομηχανία δημιουργεί ένα τεράστιο κενό εκεί όπου παλιά υπήρχε το ράψιμο και η δημιουργία ρούχων στο σπίτι. Αυτή η γενιά και αυτοί που θα έρθουν, χάνουν όχι μόνο τις δεξιότητες να κάνουν ρούχα αλλά και όλα όσα τις συνοδεύουν· την κατανόηση της αξίας των υλικών και των επιδέξιων δημιουργών των ρούχων μας καθώς και του από πού προέρχονται αυτά τα καθημερινά αντικείμενα» εξήγησε η σχεδιάστρια.

«Δίνοντας στα παιδιά μια δραστηριότητα, η οποία στηρίζει τη δια βίου μάθηση και τη δημιουργική και κριτική σκέψη, μαζί με δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων είναι άλλη μια πλευρά της βιωσιμότητας» τόνισε η Maija Nygren.

Η επίσκεψη στον σύνδεσμο https://www.instagram.com/almaborealis/?hl=en δίνει τη δυνατότητα καλύτερης γνωριμίας με το στούντιο Almaborealis.

Βασίλης Τσεκούρας – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!