Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρώην Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ. Αβραμόπουλο Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρώην Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ. Αβραμόπουλο
10/11/2021      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. Πατούλης: « Ο κ. Αβραμόπουλος με την ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητική του εμπειρία αποτελεί ένα ισχυρός σύμμαχός μας στην προσπάθειά... Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρώην Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ. Αβραμόπουλο

10/11/2021

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Πατούλης: « Ο κ. Αβραμόπουλος με την ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητική του εμπειρία αποτελεί ένα ισχυρός σύμμαχός μας στην προσπάθειά μας η Περιφέρεια Αττικής να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει σε εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο»

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποίησε ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ. Αβραμόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων, την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών, την ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Αττικής, τη θωράκιση της υγείας των πολιτών  και τις συνέργειες σε διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, καθώς και  στα προβλήματα και τις συνέπειες της Πανδημίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης σε πολλούς τομείς και επισήμανε ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης από τη μέχρι τώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα ζητήματα που απασχολούν την  Αττική.

Ο κ. Πατούλης καλωσορίζοντας τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο, εξήρε την πολιτική του διαδρομή και εστίασε στην ευρωπαϊκή και αυτοδιοικητική του εμπειρία. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά  η εμπειρία του «είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ό,τι αφορά στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων για τους πολίτες». Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε:

«Η Ευρωπαϊκή και Αυτοδιοικητική εμπειρία του Δ. Αβραμόπουλου αποτελούν για μας ένα ισχυρό σύμμαχό στην προσπάθειά μας η Περιφέρεια Αττικής να πάρει τη θέση που της αξίζει σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία του κ. Αβραμόπουλου καθώς και οι σημαντικές γνώσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια, είναι πολύ σημαντική. Χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς οι συζητήσεις μαζί του και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων είναι πάντα εποικοδομητικές. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ζούμε στην εποχή του ισχυρού ρόλου των Περιφερειών. Στο πλαίσιο αυτό είναι επιβεβλημένη η ανάγκη δημιουργίας ενός επιτελικού κράτους και η θεσμική ενίσχυση των Περιφερειών και των Δήμων με ένα ευρύ δίκτυο αρμοδιοτήτων».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!