Σωστό ή λάθος το καθάρισμα των τζαμιών με εφημερίδα; Σωστό ή λάθος το καθάρισμα των τζαμιών με εφημερίδα;
Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, λέει σοφά μια παλιά παροιμία, όχι μόνο όσον αφορά τα ρούχα, το σώμα ή το σπίτι μας, αλλά και... Σωστό ή λάθος το καθάρισμα των τζαμιών με εφημερίδα;

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, λέει σοφά μια παλιά παροιμία, όχι μόνο όσον αφορά τα ρούχα, το σώμα ή το σπίτι μας, αλλά και το αυτοκίνητό μας. Ένα βρώμικο αυτοκίνητο δείχνει πάντα πιο «γερασμένο» συγκριτικά με ένα καθαρό, ενώ αποτελεί και εστία μικροβίων. Για να λάμπει το αγαπημένο μας όχημα δεν χρειάζεται πολύ κόπος και κόστος, αφού όλα μπορούν να γίνουν γρήγορα και ανέξοδα.

Όπως είναι για παράδειγμα ο καθαρισμός των παραθύρων. Τα γεμάτα βρωμιές τζάμια δυσχεραίνουν και την ορατότητα, άρα μειώνουν την ασφάλεια, οπότε πάντα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά γίνεται. Κάποιοι θα έχετε ακούσει, άλλοι όχι, ή ορισμένοι μπορεί να έχετε δοκιμάσει να καθαρίσετε τα τσάμια του αυτοκινήτου σας με εφημερίδες. Βέβαια, τη σύγχρονη εποχή του internet μπορεί ακόμα και να μην υπάρχει ούτε ένα φύλλο εφημερίδας στο σπίτι. Ωστόσο, η αγορά μιας οποιασδήποτε εφημερίδας έχει χαμηλό κόστος, της τάξεως του ενός ευρώ.

Λειτουργεί όμως αποτελεσματικά η χρήση εφημερίδας στον καθαρισμό των τζαμιών ή όχι; Η απάντηση είναι ναι, οι εφημερίδες αποτελούν κατάλληλη επιλογή, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά, χωρίς μουτζούρες. Λόγω του ότι οι εφημερίδες είναι κατασκευασμένες από πολλαπλές πυκνές ίνες, δεν διαλύονται εύκολα, επομένως είναι ανθεκτικές στη χρήση. Παράλληλα δεν περιέχουν υλικά που κάνουν γρατσουνιές και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε γυάλινη επιφάνεια. Οι εφημερίδες δεν έχουν χημικό, τοξικό μελάνι, αλλά φιλικό προς το περιβάλλον, οπότε είναι και οικολογικές.

Αντί για καθαριστικό σπρέι τζαμιών, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα οικολογικό διάλυμα καθαρισμού, αποτελούμενο από διάλυμα ξυδιού (ίσα μέρη νερού – ξυδιού). Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προκειμένου να είναι πιο εύκολο στη χρήση. Επίσης, το ξύδι έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τα άλατα (π.χ. από τη βροχή). Ένα ακόμα πλεονέκτημα της εφημερίδας είναι ότι δεν χρειάζεται πλύσιμο όπως μια πετσέτα (άρα και σπατάλη νερού). Αν παρόλα αυτά δεν υπάρχει στο σπίτι εφημερίδα, πολύ καλή δουλειά κάνουν και τα απορροφητικά χαρτιά κουζίνας, αρκεί να μην αφήνουν χνούδι.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!