4ο Webinar του έργου «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής» 4ο Webinar του έργου «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής»
Αθήνα, 15/11/21 Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των τριών (3) πρώτων Webinars του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής» το Π.Τ.Α.Α.... 4ο Webinar του έργου «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής»

Αθήνα, 15/11/21

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των τριών (3) πρώτων Webinars του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής» το Π.Τ.Α.Α. (Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής) και η Περιφέρεια Αττικής προσκαλούν τους γονείς και πολίτες της Αττικής, στελέχη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και επαγγελματίες, επιχειρηματίες, αλλά και μέλη οργανώσεων του τρίτου τομέα στο 4ο Webinar, με θέμα «Ασφαλείς Διαδικτυακές Αγορές», την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 (έναρξη 19:00).

Κατά τη διάρκεια του δωρεάν διαδραστικού αυτού Webinar εξειδικευμένοι συνεργάτες του Π.Τ.Α.Α. συζητούν με τους συμμετέχοντες και απαντούν σε ερωτήσεις αναφορικά με τους κινδύνους κατά την διαδικασία on-line αγορών, τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, τα passwords κ.α.

Βασικοί εισηγητές του Webinar θα είναι η Συντονίστρια Νοτίου Τομέα του Έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής» κυρία Εύη Αναγνώστου και ο Συντονιστής Δυτικής Αττικής κύριος Σπύρος Στάμου.

Όσοι συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα από τα τρία προηγούμενα Webinars μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην εκδήλωση μέσω του παρακάτω link.

https://us02web.zoom.us/j/87193447510?pwd=ZUZORmh6M1kxWVI0RG5UL1F3Um1odz09

Passcode  533726

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν για πρώτη φορά θα πρέπει να κάνουν πρώτα εγγραφή στην παρακάτω φόρμα.

https://forms.gle/mXygaGMTaTSYXrtDA

Η συμμετοχή σε όλα τα Webinars αλλά και στις υπόλοιπες δράσεις του έργου που θα ακολουθήσουν, είναι ανοικτή σε όλους και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση  του  συμμετέχοντα  σε  θέματα  διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση του κάθε Webinar οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Διακριτή βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί σε όσους παρακολουθήσουν έναν πλήρη σεμιναριακό κύκλο.Και το 4ο αυτό Webinar (όπως και τα τρία προηγούμενα) αναφέρεται στη μία από τις οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού κύκλου σεμιναρίων ο οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

  1. Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
  2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
  4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
  5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
  6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
  7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
  8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα video του πρώτου αλλά και του δεύτερου Webinar μέσα από τη σελίδα του έργου στο Facebook (@digital.attiki). Σύντομα θα γίνει διαθέσιμο και το video του τρίτου Webinar (10/11/21).

Παράλληλα με τα Webinars συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση τα διαδικτυακά εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σχολείων της Αττικής.

Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων αλλά και γενικότερα του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Αττικής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για το 4o Webinar, όσο και γενικότερα για τις δράσεις του έργου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα του έργου στο Facebook ή να απευθύνονται στα σημεία ενημέρωσης (Hotspots) που λειτουργούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ειδικά γι την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων το σημείο ενημέρωσης είναι:

Περιφερειακή ΕνότηταΥπεύθυνος / ΣυντονιστήςΣτοιχεία Επικοινωνίας
ΝήσωνΧρήστος Κολιάκοςckoliakos@digitalliteracy.gr

Σημειώνεται ότι Φορείς του δημοσίου τομέα, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις και συλλογικά όργανα εκπροσώπησης αυτών αλλά και φορείς του τρίτου τομέα μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο της Περιφερειακής Ενότητας που ανήκουν για την διοργάνωση εξειδικευμένων Webinars για τα μέλη ή τα στελέχη τους.

FB: Τι αποκαλύπτει η εικόνα προφίλ σου για σένα; | clickatlife  DigitalLiteracy
  Ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web – WWW) - Εισαγωγή στα δίκτυα υπολογιστών  https://www.ptapatt.gr/
error: Content is protected !!