Η επαναφορά του πρωινού δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένη-Μέγαρα από τον Γιάννη Ραγκούση και τον  Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή των Ελλήνων Η επαναφορά του πρωινού δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένη-Μέγαρα από τον Γιάννη Ραγκούση και τον  Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή των Ελλήνων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, τη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, σχετικά με την κατάργηση του... Η επαναφορά του πρωινού δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένη-Μέγαρα από τον Γιάννη Ραγκούση και τον  Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή των Ελλήνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, τη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, σχετικά με την κατάργηση του πρωινού δρομολογίου της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης-Μέγαρα. 

 Νίκαια, 16 Νοεμβρίου  2021

Αναφορά προς  τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούσητου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την χωρίς καμία προειδοποίηση και κριτήριο κατάργηση του πρωινού δρομολογίου των 05:00 το πρωί των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης-Πέραμα Μεγάρων, σύμφωνα με την έγγραφη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας απευθυνόμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  αναφέρει πως πάρα πολλοί εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση μετακινούνται προς την εργασία τους, έχοντας  πρόσβαση σε Αττική Οδό και σε περιοχές όπως η Ελευσίνα  και ο Ασπρόπυργος και οι οποίοι βρέθηκαν εξ απροόπτου,  όταν κάποιο πρωί διαπίστωσαν ότι το εν λόγω είχε καταργηθεί, γι’ αυτό και ζητούν την άμεση επαναφορά του δρομολογίου των 05:00.   

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Να επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο (05:00) της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης Σαλαμίνας –Περάματος Μεγάρων  που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη το από 10-11-2021 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, το καταθέτει ως αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο έγγραφό του το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

·         Θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια πολλών εργαζομένων στην Σαλαμίνα για το γεγονός ότι στην πορθμειακή γραμμή Φανερωμένης Σαλαμίνας –Περάματος Μεγάρων καταργήθηκε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 5.00  που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και τα δρομολόγια ξεκινούν στις 5.30 το πρωί.

·         Πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν εκτός Σαλαμίνας και εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο δρομολόγιο βρέθηκαν εξ απροόπτου.

·         Μας δημιουργεί απορία βάσει ποιών κριτηρίων καταργούνται δρομολόγια ή αλλάζουν οι ώρες αυτών.

·         Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας για επαναφορά του δρομολογίου των 5.00 το πρωί καθώς εξυπηρετεί αρκετούς εργαζόμενους. 

Επισυνάπτεται το από 10-11-2021 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2021
Ο καταθέτων Βουλευτής
 Ραγκούσης Γιάννης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση επαναφορά του πρώτου πρωινού δρομολογίου στην Πορθμειακή γραμμή Φανερωμένης Σαλαμίνας-Περάματος Μεγάρων

Με Αναφορά του προς τoν Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή το έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνος και Περιχώρων (Αρ. Πρωτ. 708/10-11-2021) μέσω του οποίου εκφράζεται η δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την κατάργηση του πρώτου πρωινού δρομολογίου των 5:00 στην πορθμειακή γραμμή Φανερωμένης Σαλαμίνας-Περάματος Μεγάρων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνος και Περιχώρων τονίζει ότι τα κριτήρια με τα οποία καταργούνται δρομολόγια ή αλλάζουν οι ώρες τους, έρχονται σε αντίθεση με την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επιβατών της συγκεκριμένης πορθμειακής γραμμής ειδικά τις πρωινές ώρες που πολλοί εργαζόμενοι πηγαίνουν στις δουλειές τουςκαι ζητά την άμεση επαναφορά του.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή τουστο δίκαιο αίτημα.

Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης 
Βουλευτής Β’ Πειραιά
Αν. Tομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθεί το έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.



error: Content is protected !!