Μέχρι το 2024 θα έχει αλλάξει τελείως το τοπίο στην Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ως προς τις επιχειρήσεις Μέχρι το 2024 θα έχει αλλάξει τελείως το τοπίο στην Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ως προς τις επιχειρήσεις
Ο τουρισμός, το real estate, η υψηλή τεχνολογία, τα logistics, η αγροτική παραγωγή και η αμυντική βιομηχανία με τις μεγάλες επενδύσεις, κυρίως στα ναυπηγεία,... Μέχρι το 2024 θα έχει αλλάξει τελείως το τοπίο στην Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ως προς τις επιχειρήσεις

Ο τουρισμός, το real estate, η υψηλή τεχνολογία, τα logistics, η αγροτική παραγωγή και η αμυντική βιομηχανία με τις μεγάλες επενδύσεις, κυρίως στα ναυπηγεία, είναι οι τομείς που συγκεντρώνουν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας.

   Αυτά ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο «Tax Forum 2021» του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Taxation as a key driver for FDI’s» σε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο.

   Σε ό,τι αφορά στα δομικά προβλήματα που ταλανίζουν τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, ο υπουργός υπογράμμισε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα ως προς τις αδειοδοτήσεις, και έφερε ως παράδειγμα, πως για την αδειοδότηση για ένα αιολικό πάρκο ήθελες περίπου εφτά χρόνια και τώρα απαιτείται ένας χρόνος.

   Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η ψηφιοποίηση του κράτους, έχει φέρει πολύ μεγάλη ταχύτητα.

   Σχετικά με τη Δικαιοσύνη, σημείωσε πως σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, προωθείται ένας οδικός χάρτης που μέχρι το 2024 θα έχει αλλάξει τελείως το τοπίο στην Δικαιοσύνη στην Ελλάδα ως προς τις επιχειρήσεις, και ως προς την οικονομία.   «Νομίζω, λοιπόν, ότι ναι, εκεί η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, όμως με το σχέδιο που έχουμε ήδη εκπονήσει και συμφωνήσει με τους ειδικούς, καταγράψει και εξασφαλίσει και τα χρήματα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε τα επόμενα δυο χρόνια εντυπωσιακή αλλαγή» όπως είπε ο υπουργός.

   Για τους φορείς που διευκολύνουν τους επιχειρηματίες στην επένδυσή τους, ο υπουργός σημείωσε: «Μέσα στην εβδομάδα ενδεχομένως, να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου φορέα υπό το υπουργείο Ανάπτυξης, που θα κάνει όλη τη δουλειά για έναν επιχειρηματία. Θα έρχεσαι δηλαδή στην Ελλάδα, θα λες ‘θέλω να κάνω αυτή την επένδυση’, θα εγκρίνεται το σχέδιό σου, ένα σημαντικό σχέδιο, και από εκεί και πέρα δεν θα χρειάζεται να πας ούτε σε μια δημόσια υπηρεσία, ούτε σε ένα συναρμόδιο υπουργείο, θα τα κάνουμε όλα εμείς».

   Ο κ. Μπακατσέλος στην τοποθέτηση του υπογράμμισε την στήριξη του επιμελητηρίου προς τη χώρα μας, «σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις επενδύσεις και ειδικά για τις επενδύσεις που έρχονται από την Αμερική». 
 
Ε.Παπ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!