Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη  Γ. Πατούλης: « Με μεθοδικότητα και στρατηγικό σύμμαχο το ισχυρό... Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη 

Γ. Πατούλης: « Με μεθοδικότητα και στρατηγικό σύμμαχο το ισχυρό μας «brand name», αναδεικνύουμε και προβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση την Αττική μας, η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν διαρκή ελκυστικό τουριστικό προορισμό»

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στην καταξιωμένη και ιδιαίτερα σημαντική για την Ελληνική αγορά, 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA 2021”, που ξεκίνησε την Παρασκευή 12 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο, η Διεθνής Έκθεση τουρισμού Philoxenia συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του Τουρισμού, αλλά και των εμπορικών επισκεπτών, αφού αποτελεί μια κορυφαία εμπειρία για τους επισκέπτες και το κοινό της, δίνοντας την ευκαιρία για τουριστική προβολή και δικτύωση.

Στο Περίπτερο 15 ισόγειο / Stand:06, η Περιφέρεια Αττικής υποδέχθηκε τους επαγγελματίες του τουρισμού, τουριστικούς δημοσιογράφους και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική.

Ενδεικτικά, προβλήθηκαν  τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, όσο και οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο οινικός – γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά. καθώς και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, ήταν η ενημέρωση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, για το ότι η Αττική πέρα μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με «βαριά» ιστορική κληρονομιά, είναι συνάμα ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη προσφέροντάς του πολλές και ποιοτικές επιλογές και ασφάλεια, σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος. Ένας ασφαλής κι ελκυστικός πολυδιάστατος προορισμός για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Συνεκθέτες της Π.Α. ήταν ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Πειραιά (Destination Pireaus) και επίσης συμμετείχε το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων (Product Club) AWAFE ενώ παρουσιάστηκε και η Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

Με μεθοδικότητα και στρατηγικό σύμμαχο το ισχυρό μας «brand name», αναδεικνύουμε και προβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση την Αττική μας, η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν διαρκή ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Στην Περιφέρεια Αττικής πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις διεθνούς κύρους εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το στόχο, δηλαδή  να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!