Εντός του Ιανουαρίου 2022 η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 από το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» Εντός του Ιανουαρίου 2022 η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 από το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
Υπ. Εργασίας: Εντός του Ιανουαρίου 2022 η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 από το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – Όπως και πέρυσι, η καταβολή του... Εντός του Ιανουαρίου 2022 η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 από το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Υπ. Εργασίας: Εντός του Ιανουαρίου 2022 η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 από το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – Όπως και πέρυσι, η καταβολή του επιδόματος γίνεται αφού υποβληθούν οι δηλώσεις Δεκεμβρίου από επιχειρήσεις – εργοδότες.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» διευκρινίζει τα εξής:

Η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος αδείας 2021 για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α΄ και Β΄ φάση) από τις επιχειρήσεις–εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον Μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και τον προηγούμενο χρόνο, λόγω του χαρακτήρα του επιδόματος αυτού.Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία του επιδόματος αδείας ανέρχεται για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον Μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Άρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από επιχειρήσεις-εργοδότες για όλους τους μήνες του χρόνου.

Γ.Μπ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!