Με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ η πολυεθνική άσκηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη δυτική Μσόγειο και τη θάλασσα της Λιγουρίας Με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ η πολυεθνική άσκηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη δυτική Μσόγειο και τη θάλασσα της Λιγουρίας
Με τη συμμετοχή ναυτικών μονάδων από τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία ξεκίνησε χθές στη δυτική... Με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ η πολυεθνική άσκηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη δυτική Μσόγειο και τη θάλασσα της Λιγουρίας

Με τη συμμετοχή ναυτικών μονάδων από τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία ξεκίνησε χθές στη δυτική Μεσόγειο και τη θάλασσα της Λιγουρίας η πολυεθνική άσκηση «POLARIS 2021», η οποία διοργανώνεται από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα συμμετέχει με τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, η οποία κατέπλευσε στο λιμάνι της Τουλόν την περασμένη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου για αυτόν τον σκοπό.

Η «POLARIS 2021» περιλαμβάνει τεχνικά αντικείμενα σε όλο το εύρος του ναυτικού πολέμου με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης, την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας καθώς και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στην αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών απειλής στο πεδίο της μάχης.

Η συμμετοχή της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ στην «POLARIS 2021» εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Η πολυεθνική άσκηση θα οπλοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Κ.Γ. – ΑΠΕ ΜΠΕ



error: Content is protected !!