Πυρκαγιά στην Τήνο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση – Εισήγηση να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι δυο οικισμών Πυρκαγιά στην Τήνο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση – Εισήγηση να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι δυο οικισμών
Πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Τήνο. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξεκίνησε από την περιοχή... Πυρκαγιά στην Τήνο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση – Εισήγηση να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι δυο οικισμών

Πυρκαγιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Τήνο. 
Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξεκίνησε από την περιοχή Λυχνάφτια,  ωστόσο επειδή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ πήρε διαστάσεις. 
Από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει γίνει εισήγηση να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι δυο οικισμών και συγκεκριμένα του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα. 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ αναμένονται και ενισχύσεις.

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο για την πυρκαγιά στην Τήνο

Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνον στην Τήνο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας. Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο. 
Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα ενώ επίσης για προληπτικούς λόγους λίγο πριν ήταν σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!