Τους νίκησε ο COVID-19: 10 διάσημοι Έλληνες που νόσησαν και έχασαν την ζωή τους Τους νίκησε ο COVID-19: 10 διάσημοι Έλληνες που νόσησαν και έχασαν την ζωή τους
Ο κατάλογος των διασήμων που αποχαιρέτησαν τον κόσμο μας χτυπημένοι από τον κορονοϊό είναι μακρύς. Κάποιοι από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στα θύματα της νόσου... Τους νίκησε ο COVID-19: 10 διάσημοι Έλληνες που νόσησαν και έχασαν την ζωή τους

Ο κατάλογος των διασήμων που αποχαιρέτησαν τον κόσμο μας χτυπημένοι από τον κορονοϊό είναι μακρύς. Κάποιοι από αυτούς που συμπεριλαμβάνονται στα θύματα της νόσου που μας ταλαιπωρεί ήταν (και θα είναι) αγαπητοί και στο Ελληνικό κοινό.

Η λίστα ανθρώπων διάσημων και μη που χάνουν την ζωή τους από κορονοιό όλο και μεγαλώνει.

Μπορεί η πανδημία να ξέσπασε πριν σχεδόν δυο χρόνια, ωστόσο έχει αφήσει πίσω της μεγάλες απώλειες και εξακολουθεί να αφήνει. Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν την μάχη με τον ιό, αφήνοντας πίσω τους δικούς τους ανθρώπους και το έργο τους.

Παρακάτω ακολουθούν 10 Έλληνες διάσημοι που κατέληξαν από κορονοιό:

Τάκης Μουσαφίρης

Έφυγε από τη ζωή στις 11.3.21 ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Εθεωρείτο ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγούδησε, όπως “Πες μου που πουλάν καρδιές”, “Ο ταξιτζής”, “Εγώ ο ξένος”, “Ένα λεπτό περιπτερά” τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου πως “Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα”.

Τάσος Θεοδωρόπουλος

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2021 έχασε τη μάχη με τη ζωή ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος. Ο ίδιος νοσηλευόταν από τις αρχές του μήνα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό και σηψαιμία.

Δημήτρης Κρεμαστινός

Πέθανε από κορωνοϊό στις 17.9.20 ο γνωστός επιχειρηματίας Πέτρος Μουρατίδης. Ο δημοφιλής επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης με πλήθος επιχειρήσεων, κατέληξε έπειτα από σχεδόν έναν μήνα νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Μιχάλης Τσουκιάς

Ο Μιχάλης Τσουκιάς που έφυγε το 2020 από την πανδημία ήταν ο αρχηγός 3 Ελληνικών ορειβατικών αποστολών στα Ιμαλάια, το 1985 στο βουνό Annapurna (η πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια), το 1987 στο βουνό Ama Dablam (πρώτη επιτυχής ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια και το πιο δύσκολο τεχνικά βουνό που έχει γίνει στα Ιμαλάια από Έλληνες μέχρι σήμερα) και το 1989 στα βουνά Lobuche και Island Peak, εκπαιδευτική αποστολή για την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Ήταν αρχηγός της πρώτης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ορειβατικής Αποστολής για νεαρούς ορειβάτες στα Ινδικά Ιμαλάια, στο βουνό Kamet, το 1990, αρχηγός της πρώτης και με απόλυτη επιτυχία Ελληνικής αποστολής στην Ανταρκτική, το 2000, με ανάβαση της υψηλότερης κορυφής (Vinson – 5140μ), αναβάσεις στα βουνά Kinabalou – 4001μ, στο Βόρνεο και στο Kilimanjaro – 5.895μ, στην Τανζανία. Για 4 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος) Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση και ορεινή διάσωση και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Διεθνή Ένωση Αλπινισμού (UIAA), στην Επιτροπή Ορειβατικών Αποστολών.

Γιάννης Σαλάχας

Ο άτυχος 46χρονος DJ Γιάννης Σαλάχας εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας διασωληνωμένος μετά από επιπλοκές από κορωνοϊό. Ήταν παντρεμένος και είχε παιδί.Ήταν διάσημος στην πόλη του Βόλου, ενώ είχε υποστηρίξει πολλές μουσικές σκηνές. Στις 12 Αυγούστου, φέρεται να ήταν θετικός στον κορωνοϊό αλλά δεν είχε νοσηλευτεί στο Αχιλλοπούλειο. Ωστόσο, το ίδιο βράδυ είχε μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο πανεπιστήμιο νοσοκομείο Βόλου με υψηλό πυρετό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Περισσότεροι διάσημοι Έλληνες που έχασαν την ζωή τους από κορονοιό

Λεωνίδας Πελεκανάκης

«Μαύρη» μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό η 14η Ιανουαρίου 2020. Έφυγε από τη ζωή ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης μετά από άνιση μάχη με την Covid 19, τον οποίο πολέμησε γενναία για περίπου δύο μήνες.

Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1962 ο Πελεκανάκης ήταν ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους της γενιάς του και μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993. Το 1984 κατέκτησε την 6η θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος ‘Αντζελες, στην κατηγορία Star μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση είχε εξεδώσει η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ):

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου.

Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού.Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια “η θάλασσα που θα τον σκεπάζει” και που τόσο αγάπησε…».

Πέτρος Μουρατίδης

Ο Πέτρος Μουρατίδης, είχε δημιουργήσει σειρά μαγαζιών στη Θεσσαλονίκη που άφησαν εποχή όπως το Peter Sport, το Decadence, Mamounia, Markiz, Tsuki, Jungle, κλπ.

Είχε ανακαινίσει σε πολυχώρο το παλιό εργοστάσιο της Βίλκα, ενώ στην κατοχή του είχε διάφορα ακίνητα σε σημεία της πόλης και ένα εμβληματικό κτίριο στο λιμάνι, ενώ ακόμα ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε το θρυλικό κλαμπ Amnesia στο αεροδρόμιο.

Συνέβαλε στην καθιέρωση πολλών μουσικών, οι οποίοι ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα μαγαζιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από ζάχαρο, καθιστώντας τον ευάλωτο απέναντι στον κορωνοϊό.

Δημήτρης Μπέλλος


Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Δημήτρης Μπέλλος πέθανε στις 21.11.2020. Ο 39χρονος γνωστός ως Decibel, είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς ωστόσο κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο άτυχος άνδρας εμφάνισε πυρετό και μετά δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και οι γιατροί τον κράτησαν για νοσηλεία. Σύντομα διασωληνώθηκε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο DJ είχε πρόσφατα γίνει πατέρας για δεύτερη φορά. Σημειώνεται ότι η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε θλίψη στον κόσμο της μουσικής και στους συναδέλφους του.

Χάρης Γαλανός


Ο τραγουδιστής Χάρης Γαλανός, έφυγε από τη ζωή το 2020 χτυπημένος από κορωνοϊό. Ήταν ένας πολύ αγαπητός καλλιτέχνης που άφησε εποχή στο Elysee του Λονδίνου. Γνωστός και ως «Μαρκήσιος Ντε Σαντ της νύχτας», διασκέδαζε το εφοπλιστικό λόμπι και την high society της Αγγλίας και της Ελλάδας. Ο Χάρης Γαλανός που τα τελευταία χρόνια έμενε στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή σήμερα σε εντατική δημόσιου νοσοκομείου.

Η τραγική ειρωνεία είναι, πως ο τραγουδιστής φαίνεται να κόλλησε κορωνοϊό το τελευταίο βράδυ, σε κέντρο στο Κολωνάκι όπου εμφανιζόταν. Ήταν αρχές Νοεμβρίου, όταν ο Χάρης Γαλανός, έχοντας το πάθος του «αιώνιου έφηβου», ανέβηκε στην πίστα για να τραγουδήσει για τελευταία φορά για τους θαμώνες του κέντρου, αφού την επόμενη ημέρα έκλειναν όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της καραντίνας. Ήθελε να τραγουδήσει όχι για το μεροκάματο, αλλά διότι το τραγούδι ήταν η ζωή του. Ουδείς όμως μπορούσε να πιστέψει, ότι θα ήταν και το τελευταίο βράδυ που θα έπιανε το μικρόφωνο και θα μάγευε τον κόσμο με την απαράμιλλη φωνή του.

Θεόδωρος Παπάζογλου


Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών τον Απρίλιο του 2020 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 57 ετών, νικημένος από τον κορωνοϊό, ο διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής Θεόδωρος Παπάζογλου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μολονότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η εισαγωγή του στην Εντατική όπου και κατέληξε.

Η απώλεια του επικεφαλής στο Τμήμα Υποστήριξης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας , σκόρπισε θλίψη στην ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο εκλιπών είχε εργαστεί στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με το ΙΤΕ και την Κρήτη.

Ο Δρ. Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μετα-διδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars – Sinai του Λος Άντζελες. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο Ι.Τ.Ε.

Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

freshnews.gr

error: Content is protected !!