Apple στους εργαζόμενους: Μιλήστε ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας Apple στους εργαζόμενους: Μιλήστε ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας
Η Apple είναι γνωστή για τη μυστικοπαθή κουλτούρα της Μήνυμα στους υπαλλήλους της η Apple έστειλε χθες Παρασκευή, προκαλώντας έκπληξη για τα δεδομένα της καθώς είναι... Apple στους εργαζόμενους: Μιλήστε ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας

Η Apple είναι γνωστή για τη μυστικοπαθή κουλτούρα της

Μήνυμα στους υπαλλήλους της η Apple έστειλε χθες Παρασκευή, προκαλώντας έκπληξη για τα δεδομένα της καθώς είναι γνωστό ότι τη διακρίνει μια μυστικοπάθεια. Το μήνυμα αυτό επί της ουσίας ήταν μια υπενθύμιση ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να συζητούν για τους μισθούς, τα ωράριά τους και τις συνθήκες εργασίας.

Η κίνηση αυτή έγινε, καθώς ορισμένοι υπάλληλοι έχουν πιέσει την τεχνολογική εταιρεία να κάνει περισσότερα για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν άδικα κενά στις αμοιβές σε όλη την εταιρεία.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα που είναι προσβάσιμη μόνο στους υπαλλήλους, η εταιρεία ανέφερε ότι ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να «μιλούν ελεύθερα» για τις συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του μηνύματος που τέθηκε υπόψη του Reuters.

«Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει ανησυχίες να τις εκφράσει με τον τρόπο που νιώθει πιο άνετα, εσωτερικά ή εξωτερικά», αναφέρει η ανάρτηση.

Η πολιτική της Apple είναι οι εργαζόμενοι να μην περιορίζονται να συζητούν για τους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας, κάτι που γενικά προστατεύεται από τη νομοθεσία στις ΗΠΑ.

Όμως οι εργαζόμενοι που μίλησαν ανοιχτά τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισαν τη δυσχέρεια της εταιρείας, όπως δήλωσε η πρώην διευθυντής προγράμματος της Apple Τζάνεκ Πάρις, η οποία απολύθηκε αφού διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο σε ενέργειες των εργαζομένων. Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξη ότι το μήνυμα της Apple είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Το πρώτο βήμα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τα δικαιώματά τους», είπε.

Η Apple έχει δηλώσει ότι δεν συζητά συγκεκριμένα θέματα με τους εργαζόμενους και ότι είναι «βαθιά δεσμευμένη στη δημιουργία και τη διατήρηση ενός θετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού χώρου».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια άλλη συνδικαλίστρια, η μηχανικός λογισμικού της Apple Σερ Σκάρλετ, έγραψε στο Twitter ότι αποχωρεί από την εταιρεία.

Η Σκάρλετ υπέβαλε μήνυση στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων ισχυριζόμενη ότι η Apple διέκοψε τις συζητήσεις για τις αμοιβές μεταξύ των εργαζομένων, ωστόσο ο δικηγόρος της ανέφερε ότι το θέμα έχει διευθετηθεί και η κατηγορία θα αποσυρθεί. 

Οι Σκάρλετ και Πάρις συνεργάζονται στην πρωτοβουλία «#AppleToo», όπου πρώην και νυν εργαζόμενοι μοιράζονται ιστορίες που έχουν να κάνουν με παρενόχληση και διακρίσεις.

Η Apple είναι γνωστή για τη μυστικοπαθή κουλτούρα της, την οποία εφαρμόζει για να κρατά κρυφές πληροφορίες για τα νέα της προϊόντα. Οι εργαζόμενοι μερικές φορές δεν γνωρίζουν τα δικαίωματά τους όπως να μιλούν για θέματα που έχουν να κάνουν με τις αμοιβές τους και τις συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με την Πάρις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

error: Content is protected !!