Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με συμβολική μπλε χρώματος φωταγώγηση για την 20η Νοεμβρίου 2021 Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με συμβολική μπλε χρώματος φωταγώγηση για την 20η Νοεμβρίου 2021
Σαλαμίνα, 20.11.2021 Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιούστις 20 Νοεμβρίου, ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει ενεργά και φωταγωγείται το Δημαρχιακό Μέγαρο με χρώμα... Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού με συμβολική μπλε χρώματος φωταγώγηση για την 20η Νοεμβρίου 2021

Σαλαμίνα, 20.11.2021

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιούστις 20 Νοεμβρίου, ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει ενεργά και φωταγωγείται το Δημαρχιακό Μέγαρο με χρώμα μπλε ως ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 22.00.

Με αυτόν τρόπο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για θέματα που χρήζουν μεγίστης σημασίας για το μέλλον και την ζωή τους με τον σεβασμό που τους αξίζει και αναλογεί, σε μια πορεία χωρίς διακρίσεις, χωρίς κακοποίηση και εκμετάλλευση αλλά με μέριμνα για θέματα της γενιάς τους όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ψυχική υγεία, η  εκπαίδευση.

Ο Δεκάλογος των δικαιώματων του παιδιού

Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.

Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.

Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.

Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.

Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.

Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.

Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.

Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.

Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά. (Πηγή UNICEF)

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!