Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων
Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε... Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων

Αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε χαιρετισμό τους στην εκδήλωση παρουσίασης της ετήσιας έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2021″ Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις επιχειρήσεις”.

Οι δυο υπουργοί ανέφεραν ότι, υπάρχουν αβεβαιότητες και κίνδυνοι αλλά προδιαγράφεται η είσοδος της χώρας σε ενάρετο οικονομικό κύκλο.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα των ανατιμήσεων και εάν χρειαστεί θα παρέμβει με νέα μέτρα, σημείωσαν τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε ισχύ νόμος, μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που είχαν πριν την πανδημία και, όπως είπε, η ρύθμιση αυτή θα επεκταθεί για άλλους έξι μήνες ή και για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει η πανδημία. Επιπλέον πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, από τη δική της πλευρά, συνεχίζει τις δικές της έρευνες και παρεμβάσεις.

Για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, επισήμαναν και οι δύο υπουργοί ότι αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης να αυξηθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι πόρτες της κυβέρνησης είναι πάντα ανοικτές για εποικοδομητικό διάλογο και πρόσθεσε πως, χωρίς να θέλει να αμφισβητήσει τα στοιχεία της έρευνας «ωστόσο, το ότι δεν επιβεβαιώθηκαν προηγούμενες προβλέψεις για το κλείσιμο επιχειρήσεων δείχνει ότι κάτι κάνει η κυβέρνηση».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!