Μια σημαντική ιστοσελίδα για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τον Στέφανο Μπινιάρη Μια σημαντική ιστοσελίδα για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τον Στέφανο Μπινιάρη
Ο Αδελφός μου Στέφανος Μπινιάρης έχει δημιουργήσει στο Διαδίκτυο μία Ιστοσελίδα με τίτλο: «Το Περιβάλλον. Ρύπανση και Προστασία». Ο πλήρης Σύνδεσμος της Ιστοσελίδας είναι:... Μια σημαντική ιστοσελίδα για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τον Στέφανο Μπινιάρη

Ο Αδελφός μου Στέφανος Μπινιάρης έχει δημιουργήσει στο Διαδίκτυο μία Ιστοσελίδα με τίτλο: «Το Περιβάλλον. Ρύπανση και Προστασία».

Ο πλήρης Σύνδεσμος της Ιστοσελίδας είναι:

https://www.perivallon-s-biniaris.com

ή και απλά (λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας) με περισσότερες αναφορές

Στέφανος Μπινιάρης, Περιβάλλον

Σκοπός της Ιστοσελίδας είναι να κατανοήσουν οι Συμπατριώτες μας, πώς λειτουργεί μία σύγχρονη κοινωνία στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Πολιτών της, προστατεύοντας συγχρόνως το Περιβάλλον.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Στέφανο Μπινιάρη, παραθέτω λίγα στοιχεία από το βιογραφικό του, ώστε να μπορέσετε να πάρετε μία πρώτη ιδέα, για το, αν θα είχε έννοια να σπαταλήσετε ένα μέρος του χρόνου Σας ασχολούμενοι με την Ιστοσελίδα του.

Ο Στέφανος Μπινιάρης γεννήθηκε στα Παλούκια Σαλαμίνος σαν 4ο από τα 5 παιδιά του Βαγγέλη του Μπινιάρη και της συζύγου του Λευκής (Νάσος, Κώστας, Νίκος και Αγγελική) στις 7 Φεβρουαρίου του 1938.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων Σαλαμίνος (οι δάσκαλοί του ήταν οι αείμνηστοι Ανδρέας Ζαφείρης και Μαρία Νικολαΐδη) καθώς επίσης και στο Γυμνάσιο Σαλαμίνος.   

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Άαχεν της δυτικής Γερμανίας εκτός των άλλων με υποτροφία του Γερμανικού κράτους (λόγω ιδιαιτέρων επιδόσεων) και έχει πάρει τα ακόλουθα διπλώματα:

  • Του Μηχανολόγου-Μηχανικού.
  • Του Οικονομολόγου-Μηχανικού.
  • Του Διδάκτορα Μηχανολόγου-Μηχανικού.

Το πρώτο ήμισυ της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με τον τομέα των Στροβιλομηχανών. Η Διδακτορική του Διατριβή βαθμολογήθηκε με «Άριστα» και εισήχθη στην παγκόσμια βιβλιογραφία ως «η Μέθοδος Μπινιάρη», η οποία επέτρεψε για πρώτη φορά «τον Υπολογισμό της Τρισδιάστατης Ροής μέσα στα Πτερύγια Στροβιλομηχανών».

Το δεύτερο ήμισυ της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με τον τομέα του Περιβάλλοντος. Ήταν δε υπεύθυνος για το Περιβάλλον της μεγαλύτερης Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ευρώπης. Συγχρόνως ήταν εντεταλμένος από το Γερμανικό Κράτος (και υπόλογος έναντι αυτού) να ελέγχει, αν η Εταιρεία αυτή πληροί όλες τις περιβαλλοντικές νομοθεσίες της Γερμανίας και της Ευρώπης. Μία από τις πολλές υποχρεώσεις του ήταν να ενημερώνει τους Γερμανούς για το πώς δημιουργείται η ρύπανση και πώς επιτυγχάνεται η προστασία του Περιβάλλοντος, πράγμα το οποίο έκανε σε περισσότερες εκατοντάδες διαλέξεων.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ενεργοποιείται εκτός της Γερμανίας και στην Ελλάδα, όπου ο μοναδικός σκοπός της ενεργοποίησής του στην Ελλάδα είναι ό,τι έκανε επί σειρά ετών για τους Γερμανούς συμπολίτες του, να το κάνει και για τους Έλληνες συμπατριώτες του.

Έτσι, εδώ και πολλά χρόνια με μία σειρά ενεργειών του (π.χ. 150 ημίωρες ραδιοφωνικές Εκπομπές, τηλεοπτικές Εκπομπές, διαλέξεις, περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο, 2 βιβλία στα Ελληνικά για το Περιβάλλον με συνολικά 621 σελίδες κ.λπ.) προσπαθεί να επιτύχει αυτόν τον σκοπό του. Με όλα, όσα έχει κάνει αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε ένα Ευρώ, αλλά αντιθέτως έχει δαπανήσει περισσότερες χιλιάδες Ευρώ. Όλα αυτά αναφέρονται αναλυτικά στην ως άνω Ιστοσελίδα στο Κεφάλαιο «Πρόλογος».

Το κείμενο της Ιστοσελίδας μπορείτε να το τυπώσετε και έτσι να έχετε «και Εσείς» ένα «βιβλίο» με σχεδόν όλα τα προβλήματα του Περιβάλλοντος. Αναφέρω «και Εσείς», διότι στην παρουσίαση που έκανε για το 2ο βιβλίο του ο Στέφανος Μπινιάρης στο Δημαρχείο Σαλαμίνος, δώρισε το βιβλίο αυτό σε περίπου 350 παρευρισκόμενους Συμπατριώτες μας.

Θεωρώ αυτονόητο τουλάχιστον να γνωρίζουν και οι Σαλαμίνιοι Συμπατριώτες μας την ύπαρξη αυτής της ενδιαφέρουσας Ιστοσελίδας.

Κωνσταντίνος Ευαγγέλου Μπινιάρης

error: Content is protected !!