27 μήνες ψέματα και φιέστες αντί ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων – Αποστολή τώρα από τη Διοίκηση της εισήγησης του νέου ΠΕΣΔΑ και άμεση σύγκληση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ 27 μήνες ψέματα και φιέστες αντί ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων – Αποστολή τώρα από τη Διοίκηση της εισήγησης του νέου ΠΕΣΔΑ και άμεση σύγκληση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ
Αποστολή τώρα από τη Διοίκηση της εισήγησης του νέου ΠΕΣΔΑ και άμεση σύγκληση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ Με 27 μήνες καθυστέρηση, ο κ. Περιφερειάρχης... 27 μήνες ψέματα και φιέστες αντί ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων – Αποστολή τώρα από τη Διοίκηση της εισήγησης του νέου ΠΕΣΔΑ και άμεση σύγκληση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ

Αποστολή τώρα από τη Διοίκηση της εισήγησης του νέου ΠΕΣΔΑ και άμεση σύγκληση του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ

Με 27 μήνες καθυστέρηση, ο κ. Περιφερειάρχης αναμένεται με μια από τις γνωστές του φιέστες, παρακάμπτοντας το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ όπου μετέχουν οι Δήμοι της Αττικής, περιφρονώντας, για άλλη μία φορά, τις δημοκρατικές διαδικασίες, ξανά χωρίς εισήγηση, να παρουσιάσει την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας προχωρά μια αδιαφανή διαδικασία που φέρει τη σφραγίδα της : έλλειψη δημοκρατίας, περιφρόνηση των Δήμων της Αττικής, πρόθεση να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις και αντι-περιβαλλοντικές επιλογές, διατηρώντας το αίσχος της Φυλής, δημιουργώντας “Φυλή Νο 2” στο Σχιστό, εισαγωγή της καύσης. Όλα όσα φανερώνουν και εξηγούν το γιατί αρνείται πεισματικά να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τα σχετικά αιτήματα όλων σχεδόν των Παρατάξεων.

Το προχθεσινό Δ.Τ της  Διοίκησης της Περιφέρειας όμως βρίθει fake news και ψευδών, ισχυριζόμενο ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής παρέδωσε χάος.

Οι πολίτες της Αττικής έχουν κρίση και γνωρίζουν πολύ καλά το σημαντικό έργο αναπτύξαμε ως Διοίκηση στην Περιφέρεια και στον ΕΔΣΝΑ.

Ο κ. Περιφερειάρχης αναζητά στα ψέματα σανίδα σωτηρίας, για να αποφύγει να απαντήσει στις τεκμηριωμένες κατηγορίες της Π.Ε.Δ.Α και της Επιτροπής Περιβάλλοντός της.                                                                                     

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Απαιτείται, αντί για τον χαρτοπόλεμο Δελτίων Τύπου, άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., όπως έπρεπε να έχει γίνει ήδη από το καλοκαίρι φέτος, προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να υπολογιστεί το κόστος του 2020, ούτως ώστε να οριστεί η τιμολογιακή πολιτική του 2022. Για να γνωρίζουν επιτέλους οι Δήμοι, που καταρτίζουν τους προϋπολογισμούς τους, τι θα πληρώσουν για το 2022.

Απαιτείται άμεση αποστολή της εισήγησης του νέου ΠΕ.Σ.Δ.Α και συζήτηση του θέματος και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.RenaDourouDynata.gr
www.RenaDourou.gr
www.DinamiZois.gr
Fb: www.facebook.com/renaperifereia/
Twitter: @RenaDourou
Instagram: @rena.dourou

error: Content is protected !!