Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για την Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για την Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών
Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σκοπός της ημέρας είναι η ανάδειξη μιας τραγικής κατάστασης με παγκόσμια... Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για την Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σκοπός της ημέρας είναι η ανάδειξη μιας τραγικής κατάστασης με παγκόσμια διάσταση.

Η ανάγκη αυτής της ημέρας αναδεικνύει και την ανικανότητα των κοινωνιών να σεβαστούν την γυναίκα και να προασπίσουν τα δικαιώματά της.

Η γυναίκα ως αντικείμενο εκμετάλλευσης, η γυναίκα ως πειθήνιο όργανο,η γυναίκα ως ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ανήκουμε στον εαυτό μας και μόνο σε αυτόν. Όσο αυτό δεν το κατακτάμε μέσα από την καθημερινότητα μας και τις επιλογές της ζωής μας, θα συζητάμε για την βία κατά των γυναικών, θα κάνουμε εκδηλώσεις για το θέμα και την επόμενη ημέρα πολλές γυναίκες δυστυχώς θα υποφέρουν.

Παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας, καταγγέλουμε τους κακοποιητές, εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας, καταδικάζουμε πρακτικές και συμπεριφορές στην οικογένεια, στην εργασία. Στηρίζουμε οργανώσεις γυναικών.

Τα Ευχολόγια δεν βοηθούν. Οι πράξεις και το παράδειγμα μας αλλάζει την κοινωνία.

error: Content is protected !!