Θάνατος έξω από τη ΜΕΘ, θάνατος που ευθύνεται η κυβέρνηση Θάνατος έξω από τη ΜΕΘ, θάνατος που ευθύνεται η κυβέρνηση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Θάνατος έξω από τη ΜΕΘ, θάνατος που ευθύνεται η κυβέρνηση Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της... Θάνατος έξω από τη ΜΕΘ, θάνατος που ευθύνεται η κυβέρνηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Θάνατος έξω από τη ΜΕΘ, θάνατος που ευθύνεται η κυβέρνηση

Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας έχει σαν αποτέλεσμα στελέχη της ΝΔ να προσπαθούν μόνιμα να φορτώσουν τις αποκλειστικές κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε o Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ACTION 24.

Η δε σύγκριση που σκόπιμα επιχειρείται με πρόσφατα αποτελέσματα της πανδημίας σε ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί προσπάθεια κάλυψης της κυβερνητικής απραξίαςστην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και έρχεται σε πλήρη αντίθεσηκαι με τις εκφρασμένες απόψεις γιατρών και υγειονομικών που βλέπουν τις προτάσεις τους να μην υλοποιούνται, αλλά και με τις προσπάθειες άλλων ευρωπαϊκών χωρών να ενισχύσουν το σύστημα υγείας τους.

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που έχει κατά καιρούς καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά των μέτρων υποχρεωτικότητας, τα οποία αντί να αποτελούν τρόπο διαλόγου και πειθούς με τους πολίτες καταλήγουν στα αντιφατικά αποτελέσματα να ισχύουν  και να αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας με 7.000 περίπου υγειονομικούς σε αναστολή, αλλά να μην ισχύουν στα σώματα ασφαλείας ή στο στρατό.

Το ακραίο φυσικό φαινόμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, που επέφερε την τραγωδία στο Μάτι αποτέλεσε εφαλτήριο πολιτικής καριέρας για πολλούς που φόρτωσαν τους νεκρούς στην πλάτη της τότε κυβέρνησης, διαπράττοντας μια τεράστια πολιτική σκευωρία, πριν καν αποφανθούν οι πραγματογνώμονες και η δικαιοσύνη, υπενθύμισε ο Τρ. Αλεξιάδης. «Δεν μπορεί οι νεκροί εκείνοι να οφείλονται στην τότε κυβέρνηση ενώ οι τωρινοί πάνω από 17.000 νεκροί  να οφείλονται στον …ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να ακούγονται διάφορα παραμύθια για 1300, 1500, 5000 ΜΕΘ, τη στιγμή που υπάρχει κόσμος πουπεθαίνει έξω από τις ΜΕΘ. Για κάθε θάνατο έξω από την ΜΕΘ, είναι θάνατος που ευθύνεται η κυβέρνηση».

Κλείνοντας σχολίασε τα επιδόματα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής«Οι αριθμοί λένε ότι το μέρισμα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του έτους, κάθε έτους – γιατί βλέπαμε πως πήγαινε η πορεία των Οικονομικών – ήταν διπλάσιο, πολλές φορές υπερδιπλάσιο από αυτό που δίνει η ΝΔ. Θεσμοθετήσαμε τη 13η σύνταξη, που ήταν 830 εκατ., ήταν μόνιμη και την οποία η ΝΔ επέλεξε να την καταργήσει. Οι αριθμοί είναι δεδομένοι, ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει, συγκρίνει το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και το τι κάνει η ΝΔ».

Δείτε το video:

error: Content is protected !!