«Με όχημα το ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής στοχεύουμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας σ΄έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο» «Με όχημα το ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής στοχεύουμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας σ΄έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο»
26/11/2021      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «8thAthens International Tourism&Culture Expo 2021» που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή και υπό... «Με όχημα το ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής στοχεύουμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας σ΄έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο»

26/11/2021

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «8thAthens International Tourism&Culture Expo 2021» που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Με όχημα το ισχυρό πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής στοχεύουμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας σ΄έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο»

Την τεράστια δυναμική της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής στην προσπάθεια να αναδειχθεί σ΄ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τα εγκαίνια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης 8thAthens International Tourism&Culture Expo 2021» που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η έκθεση πραγματοποιείται φέτος με υβριδική μορφή, δηλαδή με συνδυασμό φυσικής παρουσίας στον εκθεσιακό χώρο, τηρούμενων όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και ψηφιακής παρουσίας για την υλοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με τους buyers.

Παράλληλα με την έκθεση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΤΕ και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και συμμετέχοντας στους Εορτασμούς για τα 200 χρόνια ελευθερίας της χώρας, διοργανώθηκε Διεθνές Συνέδριο με θέμα:«Η Αρχαιολογική και Πολιτισμική κληρονομιά μας, πόλος έλξης του Διεθνούς Τουρισμού».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο Γ. Γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός, ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως εκδηλώσεις που θέτουν τον πολιτιστικό τουρισμό στο επίκεντρο είναι πολύ σημαντικές, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία χρόνια που η υγειονομική κρίση έχει «καταφέρει» σημαντικό πλήγμα στην τουριστική κίνηση, παγκοσμίως.

«Στην αιώνια μητρόπολη που είναι η Αττική μας, έχουμε επενδύσει πολλά στον Πολιτισμό, καθ’ όλη την διάρκεια του 2021, παρά τις αντιξοότητες της υγειονομικής κρίσης, ζωντανεύοντας τα αρχαία μνημεία μας και φέρνοντας σε κάθε γωνιά της Αττικής το θέατρο, τη μουσική, και ξεχωριστές επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Θεωρούμε μια τεράστια πρόκληση για την Περιφέρεια Αττικής τον Πολιτιστικό τουρισμό, που εκπροσωπεί, άλλωστε, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της τουριστικής βιομηχανίας. Αποτελεί κεντρικό στόχο μας η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της υλικής και άυλης κληρονομάς της Αττικής και του σύγχρονου πολιτισμού για την ενίσχυση της οικονομικής αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, και της προσέλκυσης ακόμη μεγαλύτερου διεθνούς τουριστικού ρεύματος, βαδίζοντας  με αισιοδοξία προς την Μετα-κόβιντ εποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

H Περιφέρεια Αττικής υποδέχεται τους επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερό της, Stand 104-106, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική.

Προβάλλονται τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, όσο και οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο οινικός – γαστρονομικός τουρισμός, κ.ά. καθώς επίσης και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο περίπτερο της Π.Α. φιλοξενούνται με εκπροσώπους τους ως συνεκθέτες, ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Πειραιά (DestinationPireaus) και το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE» (AWAFE ProductClub), με στόχο την προώθηση του οινικού τουρισμού στην Αττική.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί περί τις 40 Β2Β επαγγελματικές συναντήσεις με touroperators, travelagentsκαι επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, προκειμένου να προβληθεί η Αττική ως ασφαλής κι ελκυστικός πολυδιάστατος προορισμός για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Αττική άλλωστε, πέρα από μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με «βαριά» ιστορική κληρονομιά, είναι επίσης ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη, προσφέροντάς του πολλές και ποιοτικές επιλογές και ασφάλεια, σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!