Με τη δρομολόγηση συνεργασιών ολοκληρώθηκε η 2ημερη επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Κύπρο. Με τη δρομολόγηση συνεργασιών ολοκληρώθηκε η 2ημερη επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Κύπρο.
 Σειρά συνεργασιών για την υλοποίηση προγράμματων μεταξύ των οποίων και αυτό για τις υγιείς πόλεις, μέσω των ΚΕΠ Υγείας, καθώς και η μεταρρύθμιση της Τοπικής... Με τη δρομολόγηση συνεργασιών ολοκληρώθηκε η 2ημερη επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην Κύπρο.

 Σειρά συνεργασιών για την υλοποίηση προγράμματων μεταξύ των οποίων και αυτό για τις υγιείς πόλεις, μέσω των ΚΕΠ Υγείας, καθώς και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, συζητήθηκαν στις επαφές που είχε σήμερα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

   Ειδικότερα, το πρωί ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντώνη Πολυδώρου πρέσβη του ελληνικού τουρισμού και γραμματέα του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών στη Λεμεσό, συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Παντελή Κυλλίρη, και στη συνέχεια με το δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, τον έπαρχο Μάριο Αλεξάνδου και συνεργάτες τους.

   Στη συνέχεια στην Πάφο, συνάντηθηκε με το δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος και επισκέφθηκε το Pafos Innovation Institute, το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Γιώργο Λεπτό.

   Κατά τις συναντήσεις με τους δημάρχους, για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σημαντικές επαφές που είχε επισημαίνοντας: «Ισχυροποιούμε τη συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου και δημιουργούμε μια αλυσίδα ανταλλαγής γνώσεων σε θέματα πρόληψης υγείας, τουρισμού και εκπαίδευσης». Αναφορικά με τις συνεργασίες που δρομολογήθηκαν αυτές αφορούν : το πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου Υγείας στην Κύπρο, με τη δημιουργία τεχνικού κλιμάκιου το οποίο θα συντονίσει τις διαδικασίες και θα υλοποιήσει ειδικές θεματικές ημερίδες και work shop που θα ασχοληθούν με το θέμα. Στο ζήτημα του ιατρικού τουρισμού συμφωνήθηκε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την ΕΛΙΤΟΥΡ, με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων, οι οποίες θα αναδείξουν την Ελλάδα και την Κύπρο ως ελκυστικούς προορισμούς στον συγκεκριμένο τομέα, προβάλλοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

   Στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους πανεπιστημίων, ο Γ. Πατούλης συζήτησε για συνεργασία και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως και την συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας σε εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης και περιφεριακής ανάπτυξης.  
 
Κ.Ρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!