Ο ΕΟΦ ανακαλεί σκιαγραφικό Ο ΕΟΦ ανακαλεί σκιαγραφικό
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΟΦ γνωστοποιεί την ανάκληση ενέσιμου διαλύματος Dotaren, διότι σε συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω σκευάσματος διαπιστώθηκαν... Ο ΕΟΦ ανακαλεί σκιαγραφικό

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΟΦ γνωστοποιεί την ανάκληση ενέσιμου διαλύματος Dotaren, διότι σε συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω σκευάσματος διαπιστώθηκαν «διαρροές σε ορισμένα φιαλίδια, γεγονός που οδήγησε σε αμφιβολία ως προς την τήρηση της στειρότητας σε αυτά»

Ο ΕΟΦ ανακαλεί σκιαγραφικό

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει σε ανάκληση ενός ενέσιμου διαλύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο ΕΟΦ γνωστοποιεί την ανάκληση ενέσιμου διαλύματος, διότι σε συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω σκευάσματος διαπιστώθηκαν «διαρροές σε ορισμένα φιαλίδια, γεγονός που οδήγησε σε αμφιβολία ως προς την τήρηση της στειρότητας σε αυτά».

Πρόκειται για το ενέσιμο διάλυμα DOTAREM INJ.SOL 27,932% (W/V) BTx1VIALx10 ML και συγκεκριμένα την παρτίδα 20GD087Α02, σκιαγραφικό μαγνητικής τομογραφίας.

Το γαδοτερικό οξύ (gadoteric acid) που περιέχει έχει παραμαγνητικές ιδιότητες που αυξάνουν την αντίθεση στο μαγνητικό συντονισμό.

Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση του ΕΟΦ, «η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικήςανάκλησης της εταιρείας GUERBET, FRANCE.

Η εταιρεία οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενταιυπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Η απόφαση ΕΔΩ:

dikaiologitika.gr

error: Content is protected !!