ΒΕΠ. Υλοποίηση του έργου στον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά ΒΕΠ. Υλοποίηση του έργου στον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά
Πειραιάς, 24/11/2021     Δελτίο Τυπου Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την υλοποίηση του έργου στον κόμβο Σκαραμαγκά     Ο Πρόεδρος... ΒΕΠ. Υλοποίηση του έργου στον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά

Πειραιάς, 24/11/2021    

Δελτίο Τυπου

Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την υλοποίηση του έργου στον κόμβο Σκαραμαγκά

    Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, να «ανασύρει από το συρτάρι» την υλοποίηση του νέου μεγάλου οδικού έργου της Δυτικής Αττικής, που προβλέπει την ένωση δύο σημαντικών οδικών αξόνων και την ολοκλήρωση του κόμβου Σκαραμαγκά στη συμβολή τους και να χαρακτηρισθεί επίσημα το έργο, ως έργο Εθνικού Επιπέδου.

Πρόκειται για το έργο σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής του Αιγάλεω, που στην ουσία λειτουργεί ως προέκταση της Αττικής Οδού, με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την ολοκλήρωση του τριπλού κόμβου Σκαραμαγκά.

     Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. αναφέρει:                 

    «Η επίλυση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται στον κόμβο Σκαραμαγκά, υπήρξε πάγιο αίτημα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.  Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι καθημερινό φαινόμενο που κοστίζει σε ανθρωποώρες, καύσιμα, καθυστερήσεις στις επιχειρήσεις, αλλά και ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες που κινούνται από και προς την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και από και προς τη Δυτική Αττική, όπου δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου μας.

Επιτέλους η ένταξη του έργου στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προς υλοποίηση θα οδηγήσει στην σημαντική αποσυμφόρηση της κίνησης των οχημάτων και θα αναβαθμιστεί και η ευρύτερη περιοχή»

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

error: Content is protected !!