Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Συνέδριο «EcoAcropolisRallyForum» Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Συνέδριο «EcoAcropolisRallyForum»
1/12/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Συνέδριο «EcoAcropolisRallyForum» Γ. Πατούλης: « Η Αττική μπορεί να φέρει εις πέρας με απόλυτη... Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Συνέδριο «EcoAcropolisRallyForum»

1/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Συνέδριο «EcoAcropolisRallyForum»

Γ. Πατούλης: « Η Αττική μπορεί να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας και αυτό το αποδείξαμε με την διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις. Ως Περιφέρεια, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να συνδράμουμε σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα»

«Ως μία σημαντική επένδυση με πρόσθετη αξία και πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία της Αττικής» χαρακτήρισε τη συμμετοχή και συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το Συνέδριο «EcoAcropolisRallyForum», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στο χώρο του Συνεδρίου ο Υφ. Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του EcoAcropolisRally Λ. Αυγενάκης. Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας. 

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η επιστροφή της διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια ηχηρής απουσίας, έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, και έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να φιλοξενεί με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις, παγκόσμιας εμβέλεια.

Στη συνέχεια επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη και συνέδραμε σε οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο, στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις με τους εξής στόχους:

  • Το τουριστικό προϊόν της Αττικής έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, καθώς η εικόνα του Ράλι Ακρόπολις έφτασε σε 155 χώρες, ενώ όσοι βρέθηκαν εδώ για να παρακολουθήσουν το γεγονός, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στη διαμονή, την εστίαση και την ψυχαγωγία, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι ότι η Αττική μπορεί να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός, απόλυτα ασφαλή, για κάθε εποχή του χρόνου.
  • Είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκτεταμένα έργα οδοποιίας γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, με νέες ασφαλτοστρώσεις, σήμανση και διαγραμμίσεις. Ένα έργο που έγινε με αφορμή το Ράλι Ακρόπολης, αλλά θα μείνει ως παρακαταθήκη στους πολίτες της Αττικής.
  • Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της οδικής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, έναν από τους βασικούς στόχους της πολιτικής μας, καθώς η Αττική θρηνεί κάθε χρόνο πολλά θύματα στην άσφαλτο.
  • Και το κυριότερο: Αποδείξαμε ότι η Αττική μπορεί να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Διοργανώσεις που αναζωογονούν την οικονομία και το εμπόριο της Περιφέρειας, που ενισχύουν την προσπάθεια να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με βάση τον αθλητισμό και την άσκηση και ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, προβάλλοντας την πιο θετική εικόνα της χώρας.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Αυγενάκη και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση και διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα ανοικτή «σε τέτοιες συνεργασίες, που προβάλλουν διεθνώς την Ελλάδα μας και ενισχύουν την υπεραξία της».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!