Ίδρυση σχολής ναυπηγοεπισκευαστών Ίδρυση σχολής ναυπηγοεπισκευαστών
Την ανάγκη άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας σχολής επαγγελματικής κατάρτισης εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών πλοίων τα οποία ζητούνται από την αγορά εργασίας, τόνισαν... Ίδρυση σχολής ναυπηγοεπισκευαστών

Την ανάγκη άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας σχολής επαγγελματικής κατάρτισης εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών πλοίων τα οποία ζητούνται από την αγορά εργασίας, τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (ΣΕΝΑΒΙ) και άλλων φορέων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας (Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.) κ. Γεώργιο Βούτσινο.

Ο κ. Βούτσινος δεσμεύτηκε ότι εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο ίδρυσης Επαγγελματικής Σχολή Κατάρτισης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τον ν.4763/2020.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λ.Λ.Π.Ν.Ε. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, εκ μέρους του ΣΕΝΑΒΙ ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κανακάκης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Φανουργάκης και ο Τεχνικός Σύμβουλος Ναυπηγοεπισκευής κ. Ρουσέτος Λειβαδάρος, καθώς και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς (ΣΒΑΠ) και του ΣΣΠΑΕ Δυτικής Αττικής και Πειραιά, κ. Ελευθέριος Παντελιδάκης.

grpress.gr

error: Content is protected !!