Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
9/12/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας... Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

9/12/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς»

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η αποτελεσματικότερη θωράκιση της Αυτοδιοίκησης από φαινόμενα αδιαφάνειας, είναι προτεραιότητά μας και προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως η αυτοδιοίκηση, την οποία  υπηρετώ επί σειρά ετών, οφείλει να έχει τον πολίτη στο επίκεντρο. Να έχει στραμμένο το βλέμμα στη λύση και όχι στο πρόβλημα.

Είναι καθήκον και υποχρέωση μας να συνδράμουμε όλοι προκειμένου να εμπεδώνεται καθημερινά το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους φορείς της Αυτοδιοίκησης και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας. 

Σ΄αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαία η εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, καθώς εφόσον εφαρμοστεί ολοκληρωμένα και χωρίς συμβιβασμούς, θα βοηθήσει όλους τους φορείς του κρατικού μηχανισμού στο να λειτουργούν αποτελεσματικότερα.

Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση δημοκρατίας, στο μέτρο που αξίες και έννοιες όπως, εμπιστοσύνη, πληροφόρηση, προσβασιμότητα, διαφάνεια, ανταποκριτικότητα, συμμετοχική δράση, διάλογος, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, ευθύνη για το αποτέλεσμα και κοινωνική ευθύνη, συνθέτουν την έννοια της δημοκρατίας.

Όλοι μαζί το προηγούμενο διάστημα, μέσα από διαφορετικούς ρόλους, δημιουργήσαμε το υπόβαθρο για την ανάπτυξη του εσωτερικού ελέγχου στη χώρα μας, μια στρατηγική διαφάνειας που ολοκληρώθηκε με τον πρόσφατο νόμο, αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. 

Με το Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τον κύριο Μπίνη, και τη συμμετοχή του Υπουργού του κυρίου Βορίδη, υπογράψαμε ένα σημαντικό σύμφωνο Συνεργασίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, και πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Επιδιώκουμε λοιπόν τη συνεργασία, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, τη διασφάλιση των διαδικασιών και την υποβοήθηση του ρόλου μας.

Η εμπέδωση της Διαφάνειας στις λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης, είναι μια διασφαλιστική διαδικασία που μας πάει μπροστά, μας κατευθύνει στο στόχο. 

Όλοι μαζί οφείλουμε να υψώσουμε τείχος προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

error: Content is protected !!