Η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής Η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής
9/12/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και... Η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής

9/12/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει βραβεία και χρηματικά έπαθλα στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής

Γ. Πατούλης: « Επιβραβεύουμε την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια για διάκριση των μαθητών-Συμβάλλουμε στη διάδοση της μουσικής παιδείας, που αποτελεί πυλώνα του πολιτισμού μας»

Η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν σχετικής πρότασης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχωρά στην καθιέρωση βραβείων και χρηματικών επάθλων της τάξης των 1.500 ευρώ, τα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής.

Τα βραβεία θα φέρουν τον τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης» προς τιμήν του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Με αφορμή την καθιέρωση των βραβείων ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής: «Στόχος μας είναι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να επιβραβεύσουμε την ευγενή άμιλλα και την προσπάθεια που καταβάλλουν για διάκριση, οι μαθητές των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων της Αττικής μας τα οποία, ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε έμπρακτα τη λειτουργία τους. Παράλληλα βούλησή μας είναι να ενθαρρύνουμε την πρόσβαση μαθητών και μαθητριών στην μουσική και καλλιτεχνική παιδεία και να συμβάλλουμε στη διάδοση τους, καθώς αποτελούν κεντρικούς πυλώνες του πολιτισμού μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το συνεργάτη μου εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Χ. Αλεξανδράτο, ο οποίος διαθέτει μακρά και σημαντική εμπειρία στα ζητήματα παιδείας, για τις προσπάθειες που καταβάλλει στην Περιφέρεια μας για την επίλυση και ανάδειξη όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα.  Θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την κεντρική εισήγηση επί του θέματος έκανε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτος ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως μεταξύ των στόχων της καθιέρωσης των βραβείων είναι να αναδειχθεί, με συμβολικό τρόπο, η σημασία της Μουσικής Καλλιτεχνικής και Παιδείας γενικότερα, στην πρόοδο του πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Τα βραβεία

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της καθιέρωσης των βραβείων, θα δώσει από ίδιους πόρους, σε κάθε Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αττικής τα οποία είναι 8 στο σύνολο τους, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν η αποφοίτησαν  με τον υψηλότερο βαθμό, σε  κάθε μία εκ των τριών (3) τελευταίων τάξεων του κάθε σχολείου (δηλαδή από ένα βραβείο για κάθε τάξη), μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας Αττικής.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η απονομή θα γίνει σε έναν μαθητή για κάθε τάξη,   μετά από διενέργεια κλήρωσης, που θα διενεργηθεί  από τα ίδια τα σχολεία τους.

Το ποσό θα διαιρεθεί ως εξής:

400 ευρώ για τους μικρότερους μαθητές , 500 ευρώ για τους μεγαλύτερους και 600 ευρώ για τους μαθητές της τελευταίας τάξης, δηλαδή για τους  αποφοίτους πλέον των σχολείων αυτών.

Τα σχολεία στα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο τα βραβεία είναι τα εξής:

  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας
  • Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου
  • Μουσικό Σχολείο Ιλίου
  • Μουσικό Σχολείο Πειραιά
  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Γέρακα
  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Κερατσινίου-Δραπετσώνας
  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Περιστερίου
  • Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!