Ρεπορτάζ New York Times για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα Ρεπορτάζ New York Times για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε την εικόνα στο real estate Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τα ελληνικά ακίνητα, επισημαίνεται σε εκτενές ρεπορτάζ των New York... Ρεπορτάζ New York Times για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε την εικόνα στο real estate

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τα ελληνικά ακίνητα, επισημαίνεται σε εκτενές ρεπορτάζ των New York Times για την αγορά ακινήτων στη χώρα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η πανδημία του κορωνοϊού ώθησε τους πολίτες στην αναζήτηση πιο ασφαλών επενδύσεων.

Σημειώνεται δε, ότι η Οικονομία στην Ελλάδα ανακάμπτει έπειτα από μία δεκαετή κρίση.

«Όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες γίνονται όλο και καλύτεροι» δήλωσε στους New York Times o Αντώνης Μαρκόπουλος, συνιδρυτής και CEO της Prosperty, εταιρείας start-up που αξιοποιείε ψηφιακή πλατφόρμα ούτως ώστε οι συναλλαγές να είναι πιο γρήγορες και περισσότερο διαφανείς.

Στην ανάλυσή του αναφορικά με το γιατί παρατηρείται αυτή η αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων, είπε πως οι άνθρωποι δεν ξόδεψαν πολλά κατά τη διάρκεια των lockdown.

«Ο κόσμος κοιτάζει να βάλει τα χρήματά του σε μία ασφαλή επένδυση, όπως είναι το real estate» λέει.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, επομένως οι αποδόσεις που μπορούν να βγάλουν οι επενδυτές είναι εξαιρετικά υψηλές» πρόσθεσε ακόμα.

Όπως εξήγησε, ανάλογα με τη γειτονιά, τα διαμερίσματα πωλούνται από 1.500 έως 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, γνωστοποίησε, παρουσιάζουν τα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, όχι μόνο από τους εγχώριους αγοραστές, αλλά και από επενδυτές ανά τον κόσμο.

«Κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερες πωλήσεις το 2020 σε σχέση με το 2019 και η φετινή χρονιά είναι ακόμα καλύτερη» σημείωσε στο ίδιο ρεπορτάζ ο Γιώργος Κασίμης, επικεφαλής πωλήσεων στο Αιγαίο της Sotheby’s International Realty.

«Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο» ανέφερε, λέγοντας και πως για την Sotheby’s International Realty, το 2021 αποδεικνύεται η καλύτερη χρονιά από το 2016, τότε δηλαδή που άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα.

ertnews.gr [Πηγή: New York Times]

error: Content is protected !!