Στην εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Στην εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
8/12/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας  που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης... Στην εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

8/12/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας  που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη

Γ. Πατούλης: « Με το έργο σας αναδεικνύετε την αξία της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και αποτελείτε μία πολύτιμη «ασπίδα» για το κοινωνικό σύνολο – Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας»

Το σημαντικό έργο των εθελοντών στην αντιμετώπιση και διαχείριση των φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, βραβεύοντας εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας κατά τη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Πατούλη για την προσφορά του στον τομέα του εθελοντισμού και όλες τις σχετικές δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, από την Πρόεδρο του ΙΔΑΦΚ Ξ. Γεωργιάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και  ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων Α. Κόκκαλης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική βράβευσης και ευχαρίστησε  όλα τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την προσφορά τους στην προστασία των πολιτών.

«Στις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που η ελληνική κοινωνία έχει διέλθει, την τελευταία, ειδικά, δεκαετία, οι εθελοντές, σε συνεργασία με το μηχανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πάντα σας χρειάζεται, είστε οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Mε την παρουσία και προσφορά σας αποδεικνύετε ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, τις ώρες που η χώρα αποσυντίθεται. Αυτό είναι και το μήνυμα της Ανάπτυξης της εθελοντικής συνείδησης».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως στην Περιφέρεια Αττικής , 93 Εθελοντικές οργανώσεις, που ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντών της ΓΓΠΠ δραστηριοποιούνται σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης.

 «Έχουμε δεσμευθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι η Κοινωνία της Συμμετοχής όπου ο εθελοντής θα συμμετέχει στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την κοινωνική ετοιμότητα. Και προς αυτή την κατεύθυνση συντονίζουμε τις δράσεις και τον σχεδιασμό μας καθημερινά, και στην πράξη μέσα απ’ τις μεγάλες ή μικρές κρίσεις και καταστροφές. Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο. Για την αφοσίωση στο ηθικό καθήκον της προσφοράς , όπως όλοι σας καθημερινά και σιωπηλά, το ενσαρκώνετε με το παράδειγμά σας. Και σας ευχαριστούμε εκ μέρους κάθε ενός των πολιτών της Αττικής», τόνισε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!