Το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια Το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια
Το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπολείπεται άλλων χωρών και χρειάζονται περαιτέρω στρατηγικές προκειμένου να αναπτυχθεί... Το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια

Το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπολείπεται άλλων χωρών και χρειάζονται περαιτέρω στρατηγικές προκειμένου να αναπτυχθεί στο μέλλον. Αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στο πάνελ «Tech Ventures: local funding opportunities and actors», στο Tech Forum, που διοργάνωσε η HETiA σε συνεργασία με την Tsomokos.

   Ο Μάρκος Βερέμης, Partner, Big Pi Ventures, τόνισε πως πλέον οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου είναι οι τεχνολογικές εταιρείες. Ο ίδιος πρόσθεσε, πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια, αρκετά γρήγορα βήματα στον τομέα των τεχνολογικών εταιρειών, ωστόσο «έχει ξεκινήσει από το επίπεδο της ανυπαρξίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η δημιουργία τεχνολογικών hubs, καθώς ενισχύουν το ήδη υπάρχον οικοσύστημα.

   Για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο κ. Βερέμης σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει σταθερή και διαχρονική πολιτική στρατηγική για να καταφέρει να ανταπεξέλθει η χώρα στις προκλήσεις που ακολουθούν.

   Κλείνοντας, τόνισε πως το νομοσχέδιο για τους τεχνοβλαστούς, δίνει κίνητρα για επενδύσεις και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

   Η Θάλεια Μισαηλίδου, Principal, Marathon Venture Capital, σημείωσε πως πλέον η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα στο επίκεντρο να βρίσκονται οι εταιρίες αγρο-τεχνολογίας.

   Τόνισε πως η αγροτική παραγωγή αλλάζει και είναι πολύ βασικό να υπάρξει η σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση των αγροτών στη νέα εποχή.

   Αναφερόμενη στο ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας, η κ. Μισαηλίδου ανέφερε πως έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, αλλά χρειάζονται να γίνουν πολλά περισσότερα ακόμα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. «Πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μορφές χρηματοδότησης και χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να στηριχθούν οι εταιρίες και κυρίως στα πρώιμα στάδια λειτουργίας τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

   Ο Κώστας Λαύκας, Partner, UniFund τόνισε πως είναι απαραίτητο να γαλουχηθεί η κοινωνία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα με την επιχειρηματική λογική και πως το επιχειρηματικό ρίσκο είναι αναγκαίο προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

   Σύμφωνα με τον κ. Λαύκα, χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση, έτσι ώστε ο κόσμος να αποκτήσει τις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για να επιβιώσουν στη σύγχρονη εποχή. Πρόσθεσε δε, ότι το ελληνικό οικοσύστημα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη.

   Ο Λάζαρος Καψιάς, Chief Executive Officer, Loctio P.C. σημείωσε πως η στρατηγική όσον αφορά τον κλάδο της μηχανικής σε συνάρτηση με τη σωστή χρηματοδότηση, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που απορρέουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

   Όπως ανέφερε ο κ. Καψιάς, το μεγάλο πρόβλημα που βελτιώνεται, είναι πως μέσω της εκπαίδευσης υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. 
 
Ε.Παπ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!