«Καλύτερη η επένδυση σε Lego παρά σε χρυσό» – Νέα μελέτη δείχνει ραγδαία αύξηση της αξίας αγοράς μεταχειρισμένων σετ «Καλύτερη η επένδυση σε Lego παρά σε χρυσό» – Νέα μελέτη δείχνει ραγδαία αύξηση της αξίας αγοράς μεταχειρισμένων σετ
Σημαντικά πιο επικερδείς είναι οι επενδύσεις σε Lego και αντίστοιχα όχι συνηθισμένα αγαθά, παρά σε χρυσό, βάσει νέας έρευνας. Ειδικότερα, και στο πλαίσιο νέας μελέτης αποτυπώθηκε ότι... «Καλύτερη η επένδυση σε Lego παρά σε χρυσό» – Νέα μελέτη δείχνει ραγδαία αύξηση της αξίας αγοράς μεταχειρισμένων σετ

Σημαντικά πιο επικερδείς είναι οι επενδύσεις σε Lego και αντίστοιχα όχι συνηθισμένα αγαθά, παρά σε χρυσό, βάσει νέας έρευνας.

Ειδικότερα, και στο πλαίσιο νέας μελέτης αποτυπώθηκε ότι η αξία της αγοράς για μεταχειρισμένα Lego αυξάνεται κατά 11% ετησίως, κάτι που σημαίνει ταχύτερο και καλύτερο ρυθμό απόδοσης σε σύγκριση με τον χρυσό, τις μετοχές, τα ομόλογα, τα γραμματόσημα, αλλά και το κρασί.

Συγκεκριμένα, ερευνητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών της Ρωσίας (HSE) ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο επικερδείς οι επενδύσεις «σε πιο ασυνήθιστα αγαθά, των οποίων η αγορά μπορεί να φαίνεται λιγότερο σοβαρή», για είδη όπως σετ Lego, κούκλες Barbie, φιγούρες ή είδη μοντελισμού.

IMAGE DISTRIBUTED FOR LEGO SYSTEMS – Collectible LEGO BrickHeadz are unveiled at the North American International Toy Fair, Saturday, Feb. 18, 2017, in New York. (Photo by Diane Bondareff/AP Images for LEGO Systems)

«Υπάρχουν κι άλλες επιλογές, όπως συλλεκτικά παιχνίδια. Δεκάδες χιλιάδες συμφωνίες γίνονται στη δευτερογενή αγορά των Lego», συμπλήρωσε δήλωσε η Βικτόρια Ντομπρίνσκαγια, αναπληρώτρια καθηγήτρια της σχολής Οικονομικών Επιστημών του HSE, μιλώντας για μια τεράστια αγορά που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους παραδοσιακούς επενδυτές.

Εν προκειμένω, τα ακριβότερα σετ περιλαμβάνουν τα Millennium Falcon, Death Star II και Imperial Star Destroyer από το Star Wars, αλλά και το Ταζ Μαχάλ.

Για την έρευνα, οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τις τιμές 2.322 σετ Lego για το χρονικό διάστημα από το 1987 έως το 2015. Παράγοντες όπως η περιορισμένη παραγωγή, οι ειδικές εκδόσεις για συλλέκτες και η σπανιότητα στην αγορά από δεύτερο χέρι έχουν ενισχύσει σημαντικά τις τιμές με τα χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σημειώνεται ότι για τη μελέτη επελέγησαν μόνο πωλήσεις σετ που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ήτοι σφραγισμένα.

TheGuardian – ertnews.gr

error: Content is protected !!