Πώς θα βιώνουμε τη μουσική το 2050; Πώς θα βιώνουμε τη μουσική το 2050;
Μια βροχερή μέρα του 2050 εσείς και οι φίλοι σας αποφασίζετε ότι θέλετε να δείτε μια συναυλία. Συνδέεστε σε έναν ειδικό λογαριασμό με μια κίνηση του... Πώς θα βιώνουμε τη μουσική το 2050;

Μια βροχερή μέρα του 2050 εσείς και οι φίλοι σας αποφασίζετε ότι θέλετε να δείτε μια συναυλία. Συνδέεστε σε έναν ειδικό λογαριασμό με μια κίνηση του χεριού σας και ξαφνικά βρίσκεστε όλοι μαζί σε έναν χώρο, με το αγαπημένο σας συγκρότημα να ανεβαίνει στη σκηνή. Όλα φαίνονται αληθινά. Ο ήχος είναι εξαιρετικός και σηκώνεστε να χορέψετε.

Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας όπως και οι φίλοι σας. Δεν απαιτούνται ακουστικά, επειδή τα νευρωνικά εμφυτεύματα έχουν αναλάβει τον έλεγχο των αισθήσεών σας. Αυτό δεν είναι μόνο δυνατό, αλλά και πιθανό, αν η ανάπτυξη της τεχνολογίας ήχου συνεχίσει να εξελίσσεται με το σημερινό ρυθμό.

«Αυτά είναι απολύτως πιθανά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Άσερ, τραγουδιστής στο συγκρότημα Moist και σόλο καλλιτέχνης. Ο Άσερ είναι επίσης ο ιδρυτής της ReImagine AI, μιας εταιρείας με έδρα το Μόντρεαλ που σχεδιάζει και κατασκευάζει πλήρως διαδραστικά εικονικά avatar, εκθέματα και τεχνολογίες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

«Πιστεύω ότι θα καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς. Αλλά είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Άσερ.

«Εξαρτάται πότε θα έρθει, πώς θα έρθει, πώς θα παραδοθεί. Όταν πρωτοβγήκε το Google Glass όλοι ήταν τόσο επιφυλακτικοί. Αλλά τώρα βλέπουμε την επανεμφάνιση πολλών διαφορετικών ειδών γυαλιών AR και τεχνολογιών», πρόσθεσε.

Ο John LaGrou, ένας πρωτοπόρος μηχανικός ήχου και ιδρυτής της Millennia Media, η οποία παράγει εξοπλισμό στούντιο υψηλών προδιαγραφών που χρησιμοποιείται από πολλούς από τους πιο διάσημους μουσικούς του κόσμου, συμφώνησε.

«Ενσωματώνουμε τον ήχο και το βίντεο και την παρακολούθηση του εγκεφάλου σε ένα ενιαίο πακέτο που τελικά θα μιμείται μια πραγματική, τρισδιάστατη εμπειρία», δήλωσε. Οι συσκευές που θα φοράμε θα είναι ελαφρές και διάφανες, σε σημείο που θα ξεχνάμε ότι υπάρχουν».

«Αν πρόκειται να μοιραστούμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με άλλους, τότε θα πρέπει να μπορούμε να τους ακούμε και να τους βλέπουμε – και να νιώθουμε ότι μοιράζονται το χώρο μαζί μας. Έτσι, πιστεύω ότι σε 20 με 30 χρόνια από τώρα, θα νιώθουμε σαν να μην φοράμε κάτι στο κεφάλι μας και θα μοιραζόμαστε μια κοινή εμεπιρία με μια ομάδα ανθρώπων».

Ωστόσο η Έμι Πάρκερ, πολιτισμική μελλοντολόγος και πρώην υπεύθυνη μάρκας για την εταιρεία κατασκευής συνθεσάιζερ Moog Music, δήλωσε ότι το μέλλον θα μπορούσε επίσης να μας επιτρέψει να βιώσουμε τη μουσική και τον ήχο με έναν πολύ βαθύ τρόπο, με τον τρόπο που οι οικογένειες μοιράζονται τη μουσική εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Πώς μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την απλή ιδέα, η οποία υπάρχει στον πλανήτη Γη εδώ και 150.000 χρόνια, ότι ακούμε μουσική μαζί για να συνδεθούμε μεταξύ μας;» δήλωσε η Πάρκερ.

Και οι τρεις ήταν καλεσμένοι στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Next Big Thing, η οποία διερευνά πώς οι διαφορετικές τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν την ανθρωπότητα στο απώτερο μέλλον.

Και οι τρεις τους βλέπουν το metaverse ως το κλειδί για μια κοινή ηχητική εμπειρία. Εάν το να έχεις ένα εικονικό σώμα και κοινές εμπειρίες στο διαδίκτυο σας φαίνεται παράξενο, ο Άσερ υποστηρίζει ότι πολλοί νέοι άνθρωποι βρίσκονται ήδη εκεί.

«Οι πρώτοι που υιοθετούν αυτού του είδους την τεχνολογία είναι προφανώς οι gamers, και αυτοί ζουν ήδη εκεί, εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε.

Η Πάρκερ δήλωσε ότι οι δυνατότητες για τον ήχο ως θεραπευτικό εργαλείο ανοίγονται και μέσα στο metaverse. «Ας πούμε ότι κάνουμε μια συνεδρία ηχοθεραπείας κάπου στην Ισλανδία, στην οποία όμως συμμετέχουν και άνθρωποι από την Αφρική. Εξαιτίας αυτού, ή θα έχουμε μια πολύ διαφορετική αντιπαράθεση, ή ο ήχος θα μας συνδέσει με κάτι θα που είναι πολύ πέρα από εμάς τους ίδιους».

Ο LaGrou πρόσθεσε ότι το metaverse και οι εικονικές τεχνολογίες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην παραγωγή μουσικής, τοποθετώντας το στούντιο ηχογράφησης σε έναν εικονικό χώρο.

«Έτσι, κοιτάζετε γύρω σας και βλέπετε ολόκληρο το στούντιο με τη βοήθεια των ακουστικών σας. Η τεχνολογία motion tracking βελτιώνεται και στο μέλλον θα μπορείτε πραγματικά να μεταφέρετε το δάχτυλό σας στον εικονικό χώρο, και να πατήσετε ένα κουμπί, ή να γυρίσετε  έναν διακόπτη, ή μπορείτε να δείτε ένα φως στην κονσόλα», είπε ο LaGrou.

«Μέχρι το 2050 ίσως δούμε στούντιο που θα είναι εξ ολοκλήρου εικονικά, όπου οι χρήστες θα φορούν ειδικά ακουστικά, γυαλιά και γάντια και θα μπορούν να μιξάρουν σε ένα πλήρως προσομοιωμένο στούντιο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να απελευθερώσουμε τη φαντασία μας από αυτή τη φυλακή στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Και πιστεύω ότι η μουσική θα είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού όπως και το metaverse. Οπότε θα δημιουργήσουμε το metaverse με τη σημερινή μας εικόνα; Ή θα είμαστε σε θέση να το ταρακουνήσουμε και να δημιουργήσουμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα στο metaverse; Αυτό μένει να το δούμε».

https://youtube.com/watch?v=sQi1zTnNViU%3Ffeature%3Doembed

CBC – ertnews.gr

error: Content is protected !!