Απίστευτο ρεκόρ από τον Αιμίλιο Παπαθανασίου Απίστευτο ρεκόρ από τον Αιμίλιο Παπαθανασίου
Το ρεκόρ που πέτυχε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, δεν έχει προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ο Ελληνας ιστιοπλόος, με πλήρωμα τον... Απίστευτο ρεκόρ από τον Αιμίλιο Παπαθανασίου

Το ρεκόρ που πέτυχε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, δεν έχει προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ο Ελληνας ιστιοπλόος, με πλήρωμα τον επίσης έμπειρο, Στέλιο Νούτσο, αμφότεροι αθλητές του Ολυμπιακού, κατέκτησε για 23η συνεχόμενη (!) χρονιά, το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κλάσης Σταρ.

Αυτός ο αγώνας, όπως και όλα τα ανοικτά πρωταθλήματα της κλάσης παγκοσμίως, περιλαμβάνεται στην ειδική βαθμολογία της Star Sailors league. Αλλωστε, ο Παπαθανασίου,  συμμετέχει στους μεγάλους αγώνες της κλάσης, που είναι εφάμιλλοι του America’s Cup, του Volvo Ocean Race, του Sail GP, του World Match Racing και άλλων στα οποία αγωνίζονται πολλοί  διάσημοι ιστιοπλόοι των Σταρ και των Φινν.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, κάτοχος πέντε παγκοσμίων μεταλλίων, οκτώ ευρωπαϊκών και με συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, ετοιμάζεται να λάβει μέρος εντός του 2022, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας και στο παγκόσμιο των ΗΠΑ. 

Αναφερόμενος στο επίτευγμα του, ο Ελληνας πρωταθλητής δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για τον 23o συνεχόμενο τίτλο, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα  αισθάνομαι δυνατός να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. 

Μαζί με τον Στέλιο Νούτσο προπονούμαστε εντατικά και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε για νέες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να έχει διάρκεια στην καριέρα του. Έχω ταλαιπωρηθεί από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς και αν δεν  αντιμετωπίσω άλλα προβλήματα σκοπεύω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα».

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος του αγώνα, διεξήχθησαν επτά  ιστιοδρομίες και οι Α. Παπαθανασίου-Σ. Νούτσος κατέκτησαν ισάριθμες πρώτες θέσεις. Στην δεύτερη θέση, τερμάτισαν οι Ευάγγελος Χειμώνας-Γιώργος Ζεϊμπάρης και στην τρίτη, οι Μάριος Καραδήμας-Αντώνης Τσότρας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!