Αν στη Γη ζούσαν μόνο 100 άνθρωποι: Πλούτος, γλώσσες, θρησκείες και ανισότητες Αν στη Γη ζούσαν μόνο 100 άνθρωποι: Πλούτος, γλώσσες, θρησκείες και ανισότητες
Πως θα έμοιαζε ο πλανήτης μας αν σε όλη τη Γη έμεναν μόνον 100 άνθρωποι. Εκατό άνθρωποι, όχι τυχαία επιλεγμένοι, αλλά 100 άνθρωποι που... Αν στη Γη ζούσαν μόνο 100 άνθρωποι: Πλούτος, γλώσσες, θρησκείες και ανισότητες

Πως θα έμοιαζε ο πλανήτης μας αν σε όλη τη Γη έμεναν μόνον 100 άνθρωποι.

Εκατό άνθρωποι, όχι τυχαία επιλεγμένοι, αλλά 100 άνθρωποι που θα αντιπροσώπευαν αναλογικά τα σημερινά δημογραφικά, πολιτισμικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά του παγκόσμιου πληθυσμού.

Την απάντηση δίνει ένα έξυπνο βίντεο – γράφημα, δημιούργημα του Steve Nouri επιστήμονα και ακαδημαϊκού με ειδίκευση την ανάλυση δεδομένων.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο Linkedin προκύπτει συνοπτικά ότι:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:ugcPost:6879881048952467456/

  • Άνδρες και γυναίκες θα είμασταν μοιρασμένοι.
  • Στον παγκόσμιο πληθυσμό ανά τις Ηπείρους, οι Ασιάτες θα ήταν περισσότεροι.
  • Στις ηλικιακές ομάδες του πλανήτη θα κυριαρχούσε η ομάδα 25 – 54 ετών.
  • Η Χριστιανική θα ήταν η κυρίαρχη πληθυσμιακά θρησκεία.

Βλέπουμε ακόμη:

  • Τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες, όπου η κινεζική κυριαρχεί μεν, αλλά το 70% (αν μπορούσε να συρρικνωθεί) θα μιλούσε άλλες 6.500 γλώσσες.
  • Τα ποσοστά των λειτουργικά αναλφάβητων ανθρώπων.
  • Τις ανισότητες στην αγοραστική δύναμη (Ένας άνθρωπος από τους 100 του συρρικνωμένου αυτού πλανήτη θα είχε τα μισά λεφτά και οι υπόλοιποι 99 το υπόλοιπο 50%)

Βλέπουμε ακόμη, με μία ματιά, πόσοι στη Γη είναι υπέρβαροι και πόσοι δεν έχουν καν να φάνε και, τέλος, υπάρχουν εικονοποιημένα δεδομένα για το πόσοι θα είχαν πρόσβαση σε καθαρό νερό και εγκαταστάσεις σε τουαλέτες, πόσοι θα είχαν κινητό τηλέφωνο και ίντερνετ αλλά και το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.

hellasjournal.com

error: Content is protected !!