Έκθεση επιγραφών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Επιγραφικό Μουσείο Έκθεση επιγραφών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Επιγραφικό Μουσείο
Έκθεση επιγραφών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιείται στο Επιγραφικό Μουσείο, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία. Σκοπός της έκθεσης... Έκθεση επιγραφών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Επιγραφικό Μουσείο

Έκθεση επιγραφών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιείται στο Επιγραφικό Μουσείο, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία. Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση πτυχών της αρχαιολογικής δραστηριότητας στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, καθώς και κατά τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους μέσα από τη δράση του Κυριακού Πιττάκη (1798-1863), του πρώτου Έλληνα αρχαιολόγου, και μέσα από μνημεία που ο ίδιος διέσωσε.

Ο Κυριακός Πιττάκης υπήρξε μέλος της Φιλικής Εταιρείας και συμμετείχε ενόπλως στην Ελληνική Επανάσταση και στην πολιορκία της Ακρόπολης. Σε όλη του τη ζωή αναφερόταν στην Ελληνική Επανάσταση και στα χρόνια πριν από αυτήν, παρέχοντας πολύτιμες και κάποτε, άγνωστες πληροφορίες μέσα από τις δημοσιεύσεις των επιγραφών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη – Δευτέρα 8.30 – 15.00. Τρίτη κλειστά.

Το Μουσείο θα είναι κλειστό στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2021, καθώς και την 1η Ιανουαρίου 2022. Η είσοδος των επισκεπτών γίνεται σύμφωνα με ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19.

Ε.Μ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!