Ο …καζαμίας του Guardian προβλέπει Ο …καζαμίας του Guardian προβλέπει
Θα ξεμείνουμε από ελληνικά γράμματα για τις μεταλλάξεις του Covid Την… εξάντληση του ελληνικού αλφαβήτου ως μέσου ονοματοδοσίας των μεταλλάξεων του κορωνοϊού προβλέπουν μεταξύ άλλων... Ο …καζαμίας του Guardian προβλέπει

Θα ξεμείνουμε από ελληνικά γράμματα για τις μεταλλάξεις του Covid

Την… εξάντληση του ελληνικού αλφαβήτου ως μέσου ονοματοδοσίας των μεταλλάξεων του κορωνοϊού προβλέπουν μεταξύ άλλων οι αναγνώστες του βρετανικού Guardian.

Πρόκειται για χιουμοριστικές αλλά και όχι μόνο, προγνώσεις, κάτι σαν «Καζαμίας» θα λέγαμε, που αποδίδουν όμως και το παγκόσμιο κλίμα ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Έτσι, μεταξύ άλλων, οι «υποστηρικτές» του Guardian (πρόκειται για αναγνώστες που έχουν συνεισφέρει με μικρές ή μεγάλες δωρεές τον ενημερωτικό ιστότοπο του βρετανικού εντύπου) προβλέπουν πτώση του Μπόρις Τζόνσον και πιθανολογούν για τους ενδεχόμενους αντικαταστάτες του, ενώ βλέπουν κάποιου είδους ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ασφυκτικό έλεγχο της Κίνας στην Ταϊβάν.

Πολλοί είναι όμως εκείνοι που -μεταξύ σοβαρού και αστείου- προβλέπουν ότι τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου δεν θα επαρκούν για να καλύψουν τις μεταλλάξεις του ιού:

«Mε τέσσερις μεγάλες παραλλαγές της Covid-19 μέσα σε δύο χρόνια, μπορούμε να περιμένουμε άλλες δύο το 2022, και ίσως περισσότερες αν συνεχιστεί η έλλειψη εμβολίων παγκοσμίως. Στο τέλος θα ξεμείνουμε από ελληνικά γράμματα» γράφει ο Dave Bartlett ενώ έτερος αναγνώστης (Mike Allen) προβλέπει: «Θα αρχίσουμε να ονομάζουμε τις παραλλαγές του Covid στα Σανσκριτικά, καθώς θα στερέψουμε από ελληνικά γράμματα».Remaining Time-0:00FullscreenMute

hellasjournal.com – Με πληροφορίες από Guardian

error: Content is protected !!