Νέας τεχνολογίας κάμερα “έπιασε” 15.000 οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους Νέας τεχνολογίας κάμερα “έπιασε” 15.000 οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους
Κατά τη διάρκεια μιας εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου, μια μόνο κάμερα νέας τεχνολογίας “συνέλαβε” 15.000 οδηγούς με ένα τηλέφωνο στο χέρι, ενώ κινούνταν σε αυτοκινητοδρόμους... Νέας τεχνολογίας κάμερα “έπιασε” 15.000 οδηγούς να χρησιμοποιούν το κινητό τους

Κατά τη διάρκεια μιας εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου, μια μόνο κάμερα νέας τεχνολογίας “συνέλαβε” 15.000 οδηγούς με ένα τηλέφωνο στο χέρι, ενώ κινούνταν σε αυτοκινητοδρόμους της Αγγλίας. Αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς η κάμερα δεν παρακολουθούσε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας και δεν χρησιμοποιούνταν συνεχώς.

Η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι εν λόγω κάμερες είναι επαναστατική και θα μπορούσε να αλλάξει το “παιχνίδι” για την αστυνομία, καθώς μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί έχουν τη δυνατότητα να πιάσουν τους παραβάτες μόνο όταν τους εντοπίσουν, ενώ οδηγούν δίπλα τους.

Οι νέες κάμερες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύουν άμεσα φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, που λαμβάνονται “κοιτώντας” το παρμπρίζ κάθε διερχόμενου οχήματος. Αυτές, μπορούν να τοποθετηθούν σε γερανογέφυρες ή φορητά τρέιλερ, τραβώντας φωτογραφίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες και χωρίς θάμπωμα, με ταχύτητες των οχημάτων που φτάνουν έως τα 300 χλμ/ώρα.

Πίσω από τις νέες κάμερες και το εξελιγμένο λογισμικό τους, βρίσκεται η αυστραλιανή εταιρία Acusensus, με τις κάμερες να εξετάζουν τις φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο, και να επισημαίνουν σε έναν ελεγκτή (άνθρωπο) οποιονδήποτε έχει ένα τηλέφωνο στο χέρι του. Εάν οι κάμερες κριθούν νόμιμες, τότε θα είναι αμέτρητοι οι οδηγοί που θα λαμβάνουν κλήση για χρήση του κινητού, όμοια με τις κυρώσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Η Jenoptik, μια εταιρεία τεχνολογίας, πιστεύει ότι οι κάμερες είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή αποδεικτικών στοιχείων για τη δίωξη των παραβατών. Ο Geoff Collins, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Jenoptik, είπε ότι η δοκιμαστική περίοδος έδειξε ότι ένας “τρομακτικός” αριθμός οδηγών χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα στον αυτοκινητόδρομο, τονίζοντας:

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα στα 200 οχήματα έκανε κακή χρήση του κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση. Αυτό είναι ένα ανησυχητικά υψηλό ποσοστό.

Οι συγκεκριμένες κάμερες νέας τεχνολογίας χρησιμοποιούνται ήδη στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, όπου εκτιμάται ότι έχουν μειώσει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 20%, από τότε που τοποθετήθηκαν, πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι αν κοιτάξεις το κινητό σου τηλέφωνο για δύο δευτερόλεπτα, ενώ κινείσαι με 50 χλμ./ώρα, υπολογίζεται ότι οδηγείς “τυφλός” για 30 μέτρα!

autoblog.gr

error: Content is protected !!