Εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΕΝ. το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) για όλη την Σαλαμίνα Εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΕΝ. το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) για όλη την Σαλαμίνα
Σαλαμίνα, 3.01.2022 Σχεδιάζουμε την Σαλαμίνα του Αύριο! Εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΕΝ. το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) για όλο το νησί (Δημοτική Ενότητα... Εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΕΝ. το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) για όλη την Σαλαμίνα

Σαλαμίνα, 3.01.2022

Σχεδιάζουμε την Σαλαμίνα του Αύριο!

Εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΕΝ. το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) για όλο το νησί (Δημοτική Ενότητα Σαλαμίνος και Δ.Ε. Αμπελακίων).

Με χρηματοδότηση που θα λάβουμε από το ΠΔΕ θα εκπονήσουμε τις μελέτες εκείνες που θα καθορίσουν:

  • το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης,
  • τις χρήσεις γης,
  • τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης,
  • τις οικιστικές περιοχές,
  • τις περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τις περιοχές Προστασίας (ιδίως χώροι αρχαιολογικού ή ιστορικού ενδιαφέροντος, δάση και δασικές εκτάσεις).

Αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, καθώς θα δώσει αξία στα σημεία της περιοχής, ενώ θα επιτρέψει την υλοποίηση νέων επενδύσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Με τη μελέτη του Ολοκληρωμένου Τοπικού Χωρικού Σχεδίου, θα κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης του νησιού μας.

Δημιουργούνται ουσιαστικές συνθήκες για αύξηση της αξίας γης δημιουργώντας αληθινές ευκαιρίες για επενδύσεις σε υποδομές που θα συνεισφέρουν στην ανανέωση του τουριστικού προϊόντος και ευκαιρίες για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Μέσα από μια ευρεία διαβούλευση θα αποφασίσουμε όλοι μαζί για την Σαλαμίνα του μέλλοντος. Μέσα από συνεργασίες και κοινή προσπάθεια, με γνώμονα μόνο την πρόοδο και την ανάπτυξη, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τον τόπο μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!