Πύραυλος από το διάστημα θα πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες Πύραυλος από το διάστημα θα πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες
Συναγερμός έχει σημάνει στις διαστημικές υπηρεσίες, καθώς σε λίγες ώρες θα πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη ένας πύραυλος από το διάστημα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι διαστημικές υπηρεσίες,... Πύραυλος από το διάστημα θα πέσει στη Γη τις επόμενες ώρες

Συναγερμός έχει σημάνει στις διαστημικές υπηρεσίες, καθώς σε λίγες ώρες θα πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη ένας πύραυλος από το διάστημα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι διαστημικές υπηρεσίες, επειδή ένας πύραυλος από το διάστημα θα πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πύραυλο βαρέων μεταφορών Angara-A5, που εκτοξεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου από το διαστημοδρόμιο του Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική περιοχή Αρχαγκέλσκ της Ρωσίας.

Μάλιστα, για την κατάσταση που επικρατεί μίλησε ο επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικών Συντριμμιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Holger Krag, στο CNN και σημείωσε πως «μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα βρίσκεται στη Γη αλλά, πού ακριβώς, κανείς δεν μπορεί να πει αφού, μέσα σε αυτές τις ώρες, ο πύραυλος αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία των διαστημικών συντριμμιών αυτοαναφλέγεται κατά την είσοδό της στην ατμόσφαιρα, αλλά μεγαλύτερα κομμάτια, δυνητικά, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές κατά την προσγείωσή τους σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο κίνδυνος από την πτώση του πυραύλου είναι υπαρκτός και δεν μπορεί να αγνοηθεί», παρότι οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές.

Σημειώνεται, πως το τμήμα του ρωσικού πυραύλου ταξίδευε με ταχύτητα 7,5 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο (4,7 μίλια ανά δευτερόλεπτο) και το γεωγραφικό πλάτος επανεισόδου του ήταν πιθανό να είναι μεταξύ 63 μοιρών βόρεια και νότια του ισημερινού.

Ακολουθεί βίντεο με την εκτόξευση του πυραύλου στις 27 Δεκεμβρίου:

ieidiseis.gr

error: Content is protected !!