Ποια εταιρεία δίνει την δυνατότητα 4ήμερης εργασίας σε όσους το επιθυμούν Ποια εταιρεία δίνει την δυνατότητα 4ήμερης εργασίας σε όσους το επιθυμούν
Το 84% των εργαζομένων δήλωσε πως ήταν πιο παραγωγικοί και το 86% δήλωσαν πως ήταν πιο αποδοτικοί με τον χρόνο τους Mετά από το... Ποια εταιρεία δίνει την δυνατότητα 4ήμερης εργασίας σε όσους το επιθυμούν

Το 84% των εργαζομένων δήλωσε πως ήταν πιο παραγωγικοί και το 86% δήλωσαν πως ήταν πιο αποδοτικοί με τον χρόνο τους

Mετά από το άκρως επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα 4ήμερης εργασίας που εφάρμοσε το 2021, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Bolt αποφάσισε να το μονιμοποιήσει.

Ετσι, σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων και παραγγελιών καθιερώνει και επίσημα τη δυνατότητα 4ήμερης εργασίας για όσους εργαζόμενους της το επιθυμούν. 

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της τρίμηνης πιλοτικής περιόδου αυξήθηκε η παραγωγικότητα, η δουλειά βελτιώθηκε και οι εργαζόμενοι δήλωναν περισσότερο ικανοποιημένοι. Μάλιστα, μία εσωτερική έρευνα έδειξε πως το 94% των εργαζομένων ήθελε να συνεχιστεί το πρόγραμμα 4ήμερης εργασίας, ενώ την ίδια άποψη είχε και το 91% των managers.

Επιπρόσθετα, το 84% των εργαζομένων δήλωσε πως ήταν πιο παραγωγικοί και το 86% δήλωσαν πως ήταν πιο αποδοτικοί με τον χρόνο τους. Το 84% είδε βελτίωση στην ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. 

Η Bolt έχει 550 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και είναι μία από τις λίγες εταιρείες στις ΗΠΑ που επιλέγουν το μοντέλο της «μικρότερης» εργάσιμης εβδομάδας. 

imerisia.gr

error: Content is protected !!