Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους εξετάζεται η προσωρινή ακύρωση του Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους εξετάζεται η προσωρινή ακύρωση του
Οι ανεμβολίαστοι για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για οι εμβολιασμένοι αρκεί και το rapid test τόνβισε ο υφυπουργός... Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Για ποιους εξετάζεται η προσωρινή ακύρωση του

Οι ανεμβολίαστοι για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για οι εμβολιασμένοι αρκεί και το rapid test τόνβισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

νοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού των πλήρως εμβολιασμένων που νοσούν με κορονοϊό άφησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Αnt1 ο κ. Γεωργαντάς ερωτηθείς για το τι γίνεται με όσα άτομα, τα οποία είναι εμβολιασμένα πλήρως και βρίσκονται θετικά στην Covid-19, κυκλοφορούν κανονικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης, απάντησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή όταν κάποιος νοσεί.

Όσον αφορά για την απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες τόνισε ότι θεωρείται νόμιμη από τη στιγμή που υπάρχει βεβαίωση με μοριακό ή rapid τεστ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Σημείωσε ακόμα ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Ανέφερε ακόμα ότι τα self test των παιδιών δηλώνονται κανονικά στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

imerisia.gr

error: Content is protected !!