Η εορτή των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας, τον Πειραιά Η εορτή των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας, τον Πειραιά
Με την λαμπρότητα και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην μεγάλη Δεσποτική εορτή και τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, τιμήθηκαν σήμερα Πέμπτη 6... Η εορτή των Θεοφανείων στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας, τον Πειραιά

Με την λαμπρότητα και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην μεγάλη Δεσποτική εορτή και τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, τιμήθηκαν σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, τα Θεοφάνεια στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το πρωί εψάλει ο Όρθρος και τελέστηκαν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και η Ακολουθία του Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην σημερινή μεγάλη εορτή των Θεοφανείων υπογράμμισε πως ο Κύριός μας Βαπτίστηκε «για να καταδείξει την πραΰτητα και την ταπείνωση ως τις μόνες αρετές και δυνάμεις που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο της φθοράς και του θανάτου», συμπληρώνοντας πως η Εκκλησία μας δια του Μεγάλου Αγιασμού «χαίρεται την κάθαρση της κτιστής και πεπτωκυίας φύσεως και λαμβάνει και πάλι το μεγάλο δώρο και το μεγάλο θαύμα του Μεγάλου Αγιασμού, ο οποίος δια Αγίου Πνεύματος υπερβαίνει τη σήψη και την διαφθορά και όσο χρόνο και αν παραμείνει, παραμένει άσηπτος, ευωδιάζων, αδιαλώβητος και αδιάφθορος».

Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά, προτρέποντας όλους να ακούμε «τους ειδικούς  ανθρώπους, τους επιστήμονες, να τηρούμε όσα προβλέπει η επιστήμη, αλλά και η ένθεη αγάπη του Θεού που την φωτίζει και την ενδυναμώνει».

Ακολούθως, στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς.

Στον εορτασμό την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστησαν: η Υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Α΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β΄ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Διοικητής της Α΄ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος ΛΣ Αντώνιος Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Σκανδάλης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Πρωτεσίλαος Κωστάζος, η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Καψοκόλης, Παναγιώτης Ρέπας και Κυριακή Μπουρδάκου, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιπεριφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονταν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος τα οποία και απέδωσαν τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Μέλη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (Ο.Υ.Κ.) βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

imp.gr

error: Content is protected !!