Έρχονται 2.600 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ-ΟΒΑ Έρχονται 2.600 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ-ΟΒΑ
Την έκδοση νέας προκήρυξης για την 2.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) εντός του 2022 εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος... Έρχονται 2.600 νέες προσλήψεις ΕΠΟΠ-ΟΒΑ

Την έκδοση νέας προκήρυξης για την 2.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) εντός του 2022 εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί εντός της ερχόμενης άνοιξης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το αρμόδιο υπουργείο δημοσίευσε νέα απόφαση με τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις για την πρόσληψη των στελεχών ΕΠΟΠ ανά ειδικότητα και ειδίκευση.

«Το 2021 ήταν η χρονιά που το νέο δυναμικό, δηλαδή Επαγγελματίες Οπλίτες και Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, εντάχθηκε στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 2022 η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσω της πρόβλεψης για πρόσληψη επιπλέον 1.600 ΕΠΟΠ και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης.

Επιπρόσθετα, για το 2022 ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές, στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), αναμένεται να διατηρηθεί στο αυξημένο επίπεδο των 1.335 σπουδαστών έναντι του αντιστοίχου αριθμού των 819 που εισέρχονταν στις παραγωγικές σχολές μέχρι το 2020.

Απώτερος σκοπός η επίτευξη του στόχου που είχαμε θέσει για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 15.000 άτομα σε ορίζοντα πενταετίας.

Συμβάλλοντας έτσι τόσο στην ηλικιακή ανανέωση όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Η νέα διαδικασία προβλέπεται να υλοποιηθεί με παρόμοια κριτήρια που εμπεριέχονταν στη μεγάλη προκήρυξη των Ενόπλων Δυνάμεων που ολοκληρώθηκε προ μηνών.

ergasiakanea.eu

error: Content is protected !!