Χρυσός – Τα σενάρια που μπορεί να τον εκτινάξουν πάνω από τα 2.100 δολάρια Χρυσός – Τα σενάρια που μπορεί να τον εκτινάξουν πάνω από τα 2.100 δολάρια
Οι τιμές του χρυσού έκλεισαν στην τιμή ρεκόρ των 2.063 δολαρίων τον Αύγουστο του 2020, ενώ το πρωί της Τετάρτης ήταν υπό διαπραγμάτευση στα... Χρυσός – Τα σενάρια που μπορεί να τον εκτινάξουν πάνω από τα 2.100 δολάρια

Οι τιμές του χρυσού έκλεισαν στην τιμή ρεκόρ των 2.063 δολαρίων τον Αύγουστο του 2020, ενώ το πρωί της Τετάρτης ήταν υπό διαπραγμάτευση στα 1.814 δολάρια στις ασιατικές αγορές.

Ο χρυσός θα μπορούσε να «σκαρφαλώσει» σε νέο ιστορικό υψηλό ακόμα και 2.100 δολαρίων ανά ουγκιά φέτος, σύμφωνα με αναλυτή της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Fat Prophets.

Η αδυναμία του δολαρίου και ο πληθωρισμός είναι μερικοί παράγοντες που είναι πιθανό να τονώσουν τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, δήλωσε ο Ντέιβιντ Λένοξ στο CNBC.

«Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2022, θα δούμε την τιμή του χρυσού σε υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε να ανεβαίνει πολύ πιο πάνω από αυτό το ρεκόρ μόλις φτάσει εκεί», είπε.

Οι τιμές του χρυσού έκλεισαν στην τιμή ρεκόρ των 2.063 δολαρίων τον Αύγουστο του 2020, ενώ το πρωί της Τετάρτης ήταν υπό διαπραγμάτευση στα 1.814 δολάρια στις ασιατικές αγορές.

Αποδυνάμωση δολαρίου

Ο Λένοξ εκτίμησε ότι το αμερικανικό δολάριο θα υποχωρήσει, αν και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Εάν το δολάριο αποδυναμωθεί, θα ήταν ένα «δώρο» για τον χρυσό, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο 6% — από περίπου 1%, είπε. Ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και αυξάνεται η αξία του καθώς το δολάριο υποχωρεί.

«Πιστεύουμε ότι η υψηλή δυναμική του πληθωρισμού και το χαμηλότερο δολάριο ΗΠΑ θα οδηγήσει την τιμή του χρυσού υψηλότερα το 2022», πρόσθεσε.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσαν επίσης να ανεβάσουν τις τιμές του χρυσού νωρίτερα από το αναμενόμενο, εκτίμησε ο Λένοξ.

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία είναι «ένα σημείο έντασης που θα μπορούσε γρήγορα να μετατραπεί σε κάτι καταστροφικό», είπε.

«Αν συνέβαινε αυτό, τότε θα βλέπαμε την τιμή του χρυσού να αντιδρά αρκετά έντονα και να πιάνει τα… 2.100 δολάρια [στόχος] πιθανότατα πολύ νωρίτερα», πρόσθεσε ο αναλυτής της Fat Prophets.

ot.gr

error: Content is protected !!