“Take a break” | Η νέα δυνατότητα που παρέχει το Instagram “Take a break” | Η νέα δυνατότητα που παρέχει το Instagram
Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri δήλωσε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει την πολυαναμενόμενη λειτουργία Take a Break για να στέλνει στους χρήστες υπενθυμίσεις όταν... “Take a break” | Η νέα δυνατότητα που παρέχει το Instagram

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri δήλωσε ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει την πολυαναμενόμενη λειτουργία Take a Break για να στέλνει στους χρήστες υπενθυμίσεις όταν έχουν περάσει πολύ χρόνο στην εφαρμογή. 

O Mosseri υποστήριξε ότι: “Κάνει αυτό που νομίζετε πως κάνει. Εάν επιλέξετε να συμμετέχετε, σας ενθαρρύνει να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram, όταν έχετε αφιερώσει ορισμένο χρόνο στην εφαρμογή. 10, 20 ή 30 λεπτά”.

Ανέφερε επίσης πως: “Η συγκεκριμένη δυνατότητα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία τους με το Instagram. Τελικά, μόνο εσείς γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς όσον αφορά τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής. Και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να διαμορφώσετε το Instagram σε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς”.  

Η δοκιμή του χαρακτηριστικού Take a Break γίνεται εφικτή λόγω του έντονου ελέγχου που ασκείται στο Instagram και στη μητρική του εταιρεία Meta (πρώην Facebook), μετά την κατάθεση της πληροφοριοδότριας Frances Haugen ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με την εσωτερική έρευνα της εταιρείας, η οποία έδειξε ότι το Instagram μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων. Οι έφηβοι δήλωσαν ότι ένιωθαν “εθισμένοι” στο Instagram, αλλά δεν είχαν τον αυτοέλεγχο για να μειώσουν τη χρήση του, παρόλο που θα προτιμούσαν να επισκέπτονται την εφαρμογή του Ιnstagram λιγότερο συχνά.

Ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, Nick Clegg, δήλωσε στο CNN ότι εργαζόταν στη λειτουργία Take a Break μαζί με παρόμοια χαρακτηριστικά, όλα με γνώμονα τους εφήβους. Ο Clegg ανέφερε πως: “Όταν το Instagram βλέπουν ότι ένας έφηβος κοιτάζει το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά και ότι το περιεχόμενο μπορεί να μην ευνοεί την ευημερία του, θα τον ωθήσει να κοιτάξει άλλο παρόμοιο περιεχόμενο“. 

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν τη λειτουργία για να την ενεργοποιήσουν, αλλά είπε σε ένα email στο The Verge ότι θα “έστελνε στους εφήβους μια ειδοποίηση που τους προτρέπει να την ενεργοποιήσουν”

Μια γρήγορη ματιά της δυνατότητας στο βίντεο του Mosseri έδειξε ότι το μήνυμα θα εμφανίζεται στις ροές των χρηστών, αλλά δεν θα καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Έτσι, θεωρητικά, κάποιος θα μπορούσε να κάνει κύλιση προς τα δεξιά. Εάν επιλέξουν “ενεργοποίηση”, θα τους ζητηθεί στη συνέχεια να επιλέξουν το χρονικό διάστημα που θέλουν να περάσουν στην εφαρμογή πριν λάβουν την υπενθύμιση. Στη συνέχεια, η υπενθύμιση θα εμφανιστεί με μια λίστα προτάσεων: πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, γράψτε τι σκέφτεστε, ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι, κάντε κάτι στη λίστα υποχρεώσεων σας.

csii.gr

error: Content is protected !!