Εντολή να σφραγιστεί η «Πύλη της Κολάσεως» στο Τουρκμενιστάν Εντολή να σφραγιστεί η «Πύλη της Κολάσεως» στο Τουρκμενιστάν
Να σφραγιστεί άμεσα η επονομαζόμενη «Πύλη της Κολάσεως», ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας αποφάσισε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν. Ο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, διέταξε την κατάσβεση... Εντολή να σφραγιστεί η «Πύλη της Κολάσεως» στο Τουρκμενιστάν

Να σφραγιστεί άμεσα η επονομαζόμενη «Πύλη της Κολάσεως», ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας αποφάσισε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν.

Ο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, διέταξε την κατάσβεση της «πύλης προς την κόλαση» που βρίσκεται στη χώρα, μιας φωτιάς που καίει εδώ και δεκαετίες σε έναν τεράστιο κρατήρα αερίου στην έρημο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, σκοπεύει στην κατάσβεσή της για περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς λόγους, καθώς και μέρος των προσπαθειών αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου.

«Χάνουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους για τους οποίους θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε σημαντικά κέρδη και να τους χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της ευημερίας του λαού μας», δήλωσε ο Μπερντιμουχαμέντοφ από τηλεοράσεως ενώ έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να «βρουν λύση για την κατάσβεση της φωτιάς».

Σύμφωνα με γεωλόγους του Τουρκμενιστάν, ο τεράστιος κρατήρας σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1960 αλλά η φωτιά ξέσπασε τη δεκαετία του 1980. Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένου του 2010 όταν ο Μπερντιμουχαμέντοφ είχε διατάξει και πάλι ειδικούς να βρουν έναν τρόπο να σβήσουν τις φλόγες.

hellasjournal.com

error: Content is protected !!